3 rețete cu pește pentru Revelion

Tradiție sau nu, de Revelion pe masa românului e musai să se găsească și preparate din pește. Pe lângă mancărurile tradiționale pe care le faci an de an pentru masa festivă de la sfârșit de an, eu îți propun și trei rețete simple cu pește, care nu ar trebui să-ți ia mai mult de 35-40 minute. Asta ca să ai suficient timp la dispoziție să te aranjezi, să primești musafirii așa cum se cuvine.

Nu am o colecție impresionantă, dar acestea sunt cele pe care le fac cel mai des, fie pentru masa festivă dintre ani, fie ori de câte ori mi-e poftă să mănânc pește.

  1. File de macrou cu piure de mazăre și sos de lămâie (rețeta AICI )

Îmi place peștele și îl gătesc ori de câte ori am ocazia. Macroul se află printre preferații mei, iar despre piureul de mazăre verde pot să vă spun atât: pește + piure de mazăre = curcubeu pe cerul gurii. Am tot căutat alternative al sosului clasic de usturoi, care recunosc că merge foarte bine cu preparatele din pește, dar am vrut să încerc ceva nou și așa am găsit rețeta de sos de lămâie emulsionat.

3 retete de peste pentru revelion

  1. Ouă umplute cu ton (rețeta AICI )

Rețeta de ouă umplute pe care o știm și pe care am mâncat-o de atâtea ori la sărbători, este cea clasică de ouă umplute cu pete de ficat. Foarte bune și acelea, dar trebuie să mă credeți pe cuvânt că această combinație de ouă umplute cu ton este ceva de vis. Acest preparat este specialitatea mea pe masa de Revelion.

3 retete de peste pentru revelion

  1. Salată cu ton și mazăre verde (rețeta AICI )

Poate cea mai simplă rețetă dintre cele pe care vi le arăt. Cu doar 4 ingrediente poți să pregătești o salată incredibil de delicioasă, care cu siguranță îți va încânta papilele gustative.

3 retete de peste pentru revelion

Toate aceste trei rețete pe care vi le-am arătat sunt ușor de preparat și foarte gustoase, perfecte pentru masa dintre ani. Oricare preparat l-ați alege, acesta va fi atât pe placul celor mari, cât și celor mici.

,,Encliclopedia unui Gurmand” așteaptă să fie citită și în anul 2017 de și mai mulți gurmanzi, de și mai mulți iubitori de mâncare, de și mai multe persoane care au nevoie de inspirație pentru o rețetă.

Deși sunt la început cu acest blog culinar, eu mă declar mulțumită pentru ceea ce am realizat în 3 luni de existență, mă bucur pentru fiecare feedback și apreciere din partea voastră, pentru fiecare dată în care mi-ați spus că ați încercat rețetele mele și mi-ați trimis poze cu preparatele voastre.

Pentru toate aceste lucruri vă mulțumesc și vă doresc un an nou plin de împliniri, multă sănătate și spor în tot ceea ce faceți!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comentarii

  • Foodieopedia:
    9 luni

    Mulțumesc frumos, Edina! Aștept poze cu preparatele tale pe pagina de facebook a blogului :D

  • Edina:
    9 luni

    Ne place mult blogul tau.Super retete si rezultate pe masura! :) Abia astept sa treaca sarbatorile sa am si eu timp sa incerc cateva retete :D Multa baftã in continuare si la cat mai multi cititori!!! :-*