Batoane de conopida cu cascaval

Salutare, dragii mei gurmanzi! Cine își mai aduce aminte de rețeta mea de pizza cu crustă din conopidă? Ei bine, modul de preparare al acestei rețete seamănă foarte mult cu rețeta pe care v-o arăt astăzi.

batoane de conopida cu cascaval

Pentru că rețeta este foarte populară pe blogurile culinare ale celor din afara țării noastre, mi-a luat ceva timp să-I găsesc o traducere potrivită, ,,breadsticks” fiind denumirea în engleză. Cea mai potrivită traducere pe care am putut să o găsesc a fost ,,batoane de conopidă” și la asta am rămas.

Lăsând la o parte acest aspect, pot să vă spun că este o rețetă foarte gustoasă, se pregătește foarte rapid,  destul de slab caloric, poate fi o gustare/aperitiv, un prânz sau chiar o cină lejeră. Eu am savurat aceste batoane de conopidă cu cașcaval la un film bun. Au mers de minune cu sosul de roșii cu usturoi. Trebuie să recunosc că sunt mare fan usturoi și dacă aș putea, aș pune usturoi în orice mâncare.  Pe lângă asta, brânzeturile reprezintă cea mai mare plăcere culinară de-a mea. Așa că ori de câte ori am ocazia, mai fac câte o rețetă în care folosesc cașcaval, mozzarella, parmesan etc.

batoane de conopida cu cascaval4

Voi ce plăceri culinare aveți?
____________________________________
INGREDIENTE
1 conopidă
2 ouă
200 gr. cașcaval (sau mozzarella)
100 gr. parmezan ras
2-3 căței de usturoi (sau după gust)
1 cutie de roșii intregi/cuburi/pasate (pentru sos)
Condimente: sare, piper, busuioc uscat, oregano, puțin chili (opțional)

batoane de conopida cu cascaval3
____________________________________
PREPARARE
Spală și taie conopida în bucățele mai mici, apoi mărunțește-o într-un robot de bucătărie, până ia forma unui bob de orez. Pune conopida mărunțită într-un recipient termorezistent și las-o la cuptorul cu microunde pentru 5 minute. După acest timp, pune conopida într-un prosop de bucătărie curat și strange cât poți de bine pentru a scoate lichidul din ea.

batoane de conopida cu cascaval3

Într-un bol încăpător pune conopida stoarsă de lichid, cele 2 ouă, parmezanul, 1 cățel de usturoi zdrobit, puțină sare, piper și oregno. Amestecă totul bine, apoi pune compoziția rezultată într-o tavă acoperită cu foaie de copt, aplatizând-o cu mâna în formă rotundă sau pătrată și bag-o la cuptorul preîncălzitla 180 C pentru 15 minute. În ultimele 3 minute pune cașcavalul deasupra și baga iar tava la cuptor pentru a se topi cașcavalul.

Între timp poți să pregătești un sosul. Într-un bol pune cutia de roșii (eu am folosit roșii întregi), cei 2 căței de usturoi zdrobiți, sare, piper, puțin chili și busuiocul uscat. Mixează toată compozița cu un blender vertical.

Scoate conopida de la cuptor și las-o să se răcească pentru 10 minute, taie în batoane, apoi servește.

batoane de conopida cu cascaval2 batoane de conopida cu cascaval1

Este nemaipomenit de gustoasă!

Să aveți poftă!

Nu uitați să dați LIKE și paginii de Facebook a blogului dacă vreți să fiți la curent cu ultimele rețete postate.
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *