Bilute proteice. Protein balls

De multe ori mi se face poftă de ceva dulce și cum nu prea mă împac cu dulciurile, mi-e destul de greu să găsesc ceva la magazin care să nu fie nici foarte caloric, nici cu foarte mult zahăr.

bilute proteice (protein balls) 5

În ultimile luni am fost la sală și înainte de antrenamente simt nevoia de ceva care să îmi dea energie pentru a rezista la efort. Cu toții știm că batoanele proteice din supermarket-uri sunt pline de zahăr și alte ingrediente false, așa că tot timpul încerc să-mi fac acasă astfel de batoane sau, ce vă arăt azi: biluțe proteice. Apropo, pe blog am și o rețetă super simplă de batoane proteice fără coacere. Vezi rețeta AICI .

Biluțele proteice/protein balls sunt delicioase și extrem de simplu de făcut. Sunt ideale dimineața când ești pe fugă și nu apuci să mănânci nimic, înainte sau după antrenamentul de la sală pentru a te încărca de energie sau pentru a-ți reveni după efort.

bilute proteice (protein balls) 4

Ce e minunat la această rețetă?

Este făcută din ingrediente naturale, nu am adaugat deloc zahăr pentru că biluțele vor fi suficient de dulci de la curmale, fulgii de ovăz  sunt sursă de carbohidrați complecsi, care furnizează energie organismului, dar și fibre care îți oferă o senzație de sațietate. Să nu mai punem la socoteală că vin la pachet și cu o cantitate bună de proteine.
Proteine găsim și în semințele de cânepă și chia, iar pudra de roșcove este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale. Am vrut neaparat să menționez câteva beneficii ale fiecarui ingredient pe care l-am folosit în rețetă pentru că mulți mi-ați trimis mesaje că vă place atunci când dau și informații nutriționale la fiecare rețetă.

Sunteți curioși cum am făcut aceste biluțe proteice fără coacere?
____________________________________
INGREDIENTE
300 gr. fulgi de ovăz
45 curmale fără sâmburi
2 linguri fulgi de cocos + 2 linguri pentru decorare
1 lingură semințe de chia
1 lingură semințe de cânepă
1 lingură pudră de roșcove (poți să folosești și cacao)
*Curmalele puteți să le înlocuiți cu unt de arahide
**Dacă aveți, pentru un plus de proteine,  puteți să adăugați și pudră proteică.

bilute proteice (protein balls)
____________________________________
PREPARARE
Prima dată pune la hidratat curmalele pentru 1 oră în apă la temperatura camerei. După ce s-au hidratat, strecoară-le de apa în care au stat, dar păstrează apa.

bilute proteice (protein balls) 7

Pune fulgii de ovăz într-un blender cu cuțitul în formă de S (tocător de legume) și pulsează de 2-3 ori fulgii cât să-i mărunțești un pic. Nu trebuie neaparat să ia forma unei făini, ci doar să îi mărunțești un pic. Scoate fulgii de ovăz și pune-i într-un bol alături de semințele de chia, cânepă și fulgii de cocos. În același blender, pune curmalele pe rând și blenduiește-le până ia forma unei paste. Eu am mai adăugat 2 linguri din apa în care au stat curmalele pentru a ajuta blenderul la mixat.

bilute proteice (protein balls) 8

Transferă pasta de curmale în bolul cu fulgii de ovăz și amestecă cu mână toată compoziția. Cum știi că este perfectă compoziția pentru biluțe? Compoziția trebuie să aibă o textură omogenă și lipicioasă, iar dacă o strângi în mână, tot amestecul stă lipit.

Formează biluțe de ce dimensiune vrei tu și așează-le pe o farfurie. Poți să le lași așa simple sau să le tăvălești prin fulgi de cocos. Lasă-le la frigider pentru 30 minute înainte de a servi.

bilute proteice (protein balls) 1

Eu le păstrez în frigider într-o caserolă. Pot să stea câteva zile în frigider, că tot la fel de bune sunt.

bilute proteice (protein balls) 6

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *