Dacă vă mai amintiți unboxing-ul meu cu produsele de la Farmacia Ortomoleculară, atunci trebuie să vă amintiți și faptul că v-am promis că o să fac rețeta de budincă de mei, care este una dintre preferatele mele.
seminte mei farmacia ortomoleculara 2

Meiul este o pseudo-cereală, pe care sunt sigură că puțini oameni o adaugă în alimentația lor. Este cunoscută mai mult ca o hrană pentru păsări, dar cred că adepții traiului sănătos sunt conștienți de beneficiile acestei cereale și o folosesc în diferite preparate. Meiul nu conține gluten, are foarte multe minerale și vitamine, este ușor de digerat, reprezintă o sursă bună  fibre și proteine vegetale, de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcționare.

Budinca de mei este o rețetă extrem de simplu de făcut, foarte gustoasă și sățioasă, perfectă pentru micul dejun sau pentru un desert fără regrete. Textura acestei budinci seamănă foarte mult cu textura grișului cu lapte, cu care, eu zic că seamănă și la gust. 

budinca de mei 2

Meiul poate fi folosit și în salate, în loc de orez alături de o bucată de carne sau legume, în supe ( face supa mai consistentă și mai deasă), semințele se pot transforma în făină și se poate folosi la diferite rețete: biscuiți, clătite, brioșe etc.

Sunteți curioși cum am făcut această budincă de mei?
____________________________________
INGREDIENTE (2 porții)
150 gr. semințe de mei
450 ml. apă
200 ml. lapte vegan sau normal
Sirop de Agave pentru îndulcit
Fructe la alegere: banane, kiwi, mere, fructe de pădure

budinca de mei
____________________________________
PREPARARE
Pune la fiert apa, iar când începe să clocotească, adaugă semințele de mei și lasa-le la fiert, la foc mic, pentru 10-15 minute, amestecând din când în când. Semințele de mei absorb foarte repede apa, așa că trebuie să fii atent tot timpul pe perioada când fierb.

După cum ați văzut, nu am folosit deloc zahăr. Este strict alegerea mea, dacă dorești poți să adaugi 2-3 linguri sau în funcție de preferințele tale.

budinca de mei 01

După ce a scăzut toată apa și au fiert semințele de mei, oprește focul și adaugă treptat cei 200 ml. lapte, iar cu ajutorul unui blender, mixează compoziția până ia forma unei budinci. Dacă mai este nevoie de lapte, mai adaugă în funcție de cât de moale dorești să fie budinca sau ce textură dorești să aibă. Pentru a îndulci budinca eu am mai pus și jumătate de banană în momentul când am blenduit compoziția.

Pune totul într-un bol, iar deasupra adaugă fructe la alegere (eu am folosit banane și kiwi) și stropește budinca cu puțin sirop de agave (sau miere).

budinca de mei 01

Este foarte delicioasă și extrem de hrănitoare!

budinca de mei 01

Poftă bună!

Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comentarii

  • Foodieopedia:
    7 luni

    Mulțumesc! Alături ce celelalte rețete pe care le-ai notat de pe blogul meu, nu-i așa? :))

  • Romica:
    7 luni

    EXCELENTA RETETA ASTA. O includ pe "TO DO LIST"