Burgeri vegetali din fasole roșie

Azi am făcut niște burgeri vegetali din fasole roșie foarte gustoși. Nici măcar nu am simțit că nu sunt din carne.

Sunt foarte sigură că sunt mulți cărora le plac burgerii aceia de la acel fast-food. Ntz! Ntz! Ntz! Dacă ai știi din ce sunt preparați, cu siguranță i-ai evita. Cel mai bine îi preparari acasă, cumperi ingredientele necesare și așa măcar știi ce mănânci.
burgeri vegetarieni din fasole rosie
Pentru azi însă, am optat pentru burgeri vegetali cu fasole rosie. Țin să menționez faptul că proteina nu a lipsit, fasolea are un conținut ridicat de proteină, iar pe lângă asta, multe alte aspecte pozitive: este o sursă de antioxidanți, de fibre, conține acizi grași Omega 3 și 6, este plină de vitamine, minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu, acid folic, etc) și îți oferă energia de care ai nevoie.
burgeri vegetarieni din fasole rosie 1
Chiar și fără carne, acest gen de burger te va face să te lingi pe degete. Nici nu-ți vei da seama că nu e carne, pentru că textura este aproape la fel ca și cea a unui burger normal. Partea bună este că poți să mănânci chiar și două porții pentru că este mult mai sănătos decât burgerul pe care cu siguranță l-ai mâncat de nenumărate ori de la acel fast-food.

Iată ingredientele și modul de preparare:
____________________________________
INGREDIENTE
2 cutii de fasole roșie (8 porții)
2 morcovi
½ ardei gras galben
½ ardei kapia sau ardei gras roșu
1 ceapă roșie
Condimente: sare, piper, boia, chimen după gust
4 chifle, 1 roșie, 1 castravete, ½ ceapă roșie, salată creață

burgeri vegetali din fasole roșie
____________________________________
PREPARARE
Taie morcovii, ardeiul kapia, ardeiul galben și ceapa roșie în bucăți mai mici. Pune-le pe toate într-un robot de bucătărie/blender și mărunțește-le.

burgeri vegetali din fasole roșie

Stoarce fasolea de apa din convervă, pune-o într-un bol și paseaz-o cu instrumentul de făcut cartofi piure sau pune-o într-un blender și blenduiește-o până devine ca o pastă. Combină fasolea cu legumele mărunțite, condimentează cu sare, piper, boia și chimen după gust și amestecă.

Ia cu mâna din compoziție și formează burgerii în funcție de cât de mari sau groși îi vrei. Pune-i într-o tavă acoperită cu hartie de copt și lasă-i la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 minute.

burgeri vegetali din fasole roșie
Întoarce-i la jumătatea timpului de pe o parte pe cealaltă. Scoate-i de la cuptor și formeză burgerul tău preferat.

burgeri vegetali cu fasole roșie

burgeri vegetali din fasole roșie

NOTĂ
Eu am ales un burger simplu, cu chile cu semințe de dovleac, ornat doar cu câteva legume, fără sosuri tocmai pentru a păstra linia de un burger sănătos.
Ai grijă când întorci burgerii pentru că sunt destul de moi! Pentru a fi sigur că nu se rup, adaugă 2-3 linguri de pezmet în compoziție.

Să vă fie de bine!

P.S. Nu uitați să dați LIKE la pagina de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete
LIKE aici -> Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *