Călătorie culinară. Hummus

Astăzi vom face o călătorie culinară în Orientul Mijlociu, locul de origine al acestui  preparat delicios și foarte ușor de făcut.

Hummus-ul sau cum se zice în arabă, ,,hummus bi tahina” este un aperitiv cunoscut în toată lumea, consumat în special în țări precum Israel, Turcia, Grecia, Liban, Egipt.

Mie îmi place tare mult hummus-ul și îl gătesc destul de des, mai ales atunci când mi-e foarte foame și nu am altceva de mâncare. Este un preparat care se face foarte rapid, ai nevoie doar de ingredientul de bază, adică năutul, câteva condimente și un blender. Năutul este bogat în antioxidanți, fibre și reprezintă o sursă importantă de proteine, ceea ce îl face perfect și pentru cei care sunt vegetarieni sau vegani.

hummus

Hummus-ul este de fapt rezultatul pastei de năut și a pastei de tahini. Folosesc destul de rar tahini (pastă din susan) la rețetele de hummus pe care le fac, pentru că această pastă reprezintă doar un plus de calorii, pe care eu încerc să le evit. 

hummus

Gata cu vorba! Aceasta este rețeta de HUMMUS!
____________________________________
INGREDIENTE
1 cutie de năut fiert sau poți să cumperi năut și să-l fierbi tu acasă
2 căței de usturoi (sau după preferințe)
1 lămâie
3-4 linguri ulei de măsline
sare și piper.

hummus
____________________________________
PREPARARE
Strecoară boabele de năut din cutie și pune-le într-un blender împreună cu zeama de lămâie, cățeii de usturoi, cele 4 linguri ulei de măsline, sarea și piperul. Blenduiește toate ingredientele până devine o pastă fină. Poți să mai adaugi ulei de măsline, zeamă de lămâie sau chiar apă dacă vezi că pasta nu e destul de cremoasă. Cum nu am folosit tahini, am preferat să adaug 1 lingură de susan în compoziție.

hummus

Eu am ales să decorez hummus-ul cu boabe de năut crocante, condimentate cu sare, piper și scorțișoară, pe care le-am rumenit un pic la cuptor (10 min). Partea bună e că hummus-ul poate fi mâncat atât la micul dejun pe 1-2 felii de pâine integrală, dar poate fi și un prânz sau o cină ușoară, lângă care să pui câteva legume sau o lipie. Hummus-ul este destul de sățios, mănânci câteva linguri și ești sătul, îți promit!

hummus

Spor la gătit!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *