Călătorie culinară în Italia: penne cu rucola și sos de roșii

Încă o călătorie culinară. Această rețetă vine tocmai din Apulia, o regiune din sudul Italiei.Italienii au zeci și mii de rețete de paste, iar pentru asta le mulțumim.

penne cu rucola și sos de roșii

Îmi plac la nebunie pastele. Consider că rețetele cu pastele, indiferent de tipul lor, sunt cele mai la îndemâna oricărei persoane atunci când trebuie să pregătescă ceva pentru masa de prânz sau cină. Nu trebuie să fii chef bucătar să știi să gătești paste. Cele mai bune rețete de paste sunt acelea care nu necesită nici multe ingrediente, nici cunoștințe prea mari într-ale bucătăriei și nici efort.

Pentru această călătorie culinară vă propun o rețetă banal de simplă, dar foarte gustoasă. Promit! Am ales penne, deoarece acestea sunt cele mai potrivite atunci când faceți un sos mai lichid, iar aceste paste fiind sub forma unui tub vor absorbi tot sosul. 

Mulți dintre noi folosim rucola doar la salate. Dacă nu ați încercat să adăugați rucola și într-o rețetă de paste, habar nu aveți ce pierdeți.

penne cu rucola și sos de roșii

Încearcă și tu această rețetă de penne cu rucola și sos de roșii!
__________________________________
INGREDIENTE
300 gr paste (eu am folosit mezze penne rigate Barilla)
400 gr roșii cuburi de la cutie sau proaspăt tăiate
o mână plină de rucola
2 căței de usturoi
sare, piper și busuioc uscat

paste cu rucola și sos de roșii
__________________________________

PREPARARE
Pune apă la fiert și fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Cât timp se fierb pastele poți să pregătești sosul.
Într-o tigaie pune 2 linguri de ulei de măsline, apoi adaugă cățeii de usturoi rași sau zdrobiți și călește-i foarte puțin.

catatorie culinara in italia
Adaugă roșile cuburi în tigaie, după care condimentează cu sare, piper și busuioc.
Lasă să fiarbă sosul la foc mic pentru 3-4 minute, după care adaugă o mână plină de rucola și amestecă.
Lasă sosul să fiarbă încă 1 minut, apoi adaugă pastele strecurate în tigaie.

calatorie culinara in italia
Pastele trebuie să fie al dente pentru că vor mai sta 1 minut pe foc împreună cu sosul.
Servește cu parmezan ras deasupra.

calatorie culinara in italia penne cu rucola și sos de roșii

Poftă bună!

P.S. Nu uitați să dați LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete!
LIKE aici -> Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *