Călătorie culinară. Quesadilla

Călătorie culinară. Quesadilla

Pur și simplu ador bucătăria mexicană. Este foarte ofertantă și foarte colorată, aș spune eu.  Una dintre rețetele mele preferate din bucătăria mexicană este QUESADILLA. De aceea prin această călătorie culinară, încerc să vă aduc mai aproape America Latină, mai exact Mexicul, un alt loc pe care aș vrea să-l vizitez, dar momentan mă bucur de delicatesele acelei zone pe care pot să le prepar singură acasă.

călătorie culinară quesadilla

Prima dată ,,am făcut cunoștință” cu quesadilla în 2014 când am fost în America cu un program pentru studenți (Work&Travel). Am lucrat într-un restaurant trei luni, iar acolo aveau în meniu și acest preparat. A fost dragoste la prima îmbucătură. Ori de câte ori aveam ocazia, după ce terminam programul de lucru, îmi luam la pachet quesadilla.

Ei bine, venind în România, bineînțeles că am încercat și eu rețeta acasă. Nu este nimic complicat, ba din contră, este o rețetă foarte ușoară și se pregătește repede. Este ideală pentru zilele în care nu știi ce să mai faci de mâncare și ai doar carne și ceva legume în frigider.

călătorie culinară quesadilla

Eu am folosit tortillas cumpărate din supermarket, dar încurajez pe oricine știe să facă, să folosească tortilla făcute în casă. E musai să aveți la acest preparat și sosuri/dips-uri. Eu am folosit salsa, sos de smântână cu usturoi și guacamole (vezi rețeta )

Să trecem la treabă!
__________________________________
INGREDIENTE

PENTRU QUESADILLA
1 piept de pui, 6 tortillas, 250 gr cașcaval, 1 ceapă roșie, 1 ceapă galbenă, 1 roșie, 1 ardei roșu, 1 ardei galben

PENTRU SALSA
1 roșie, ½ de ardei roșu, 1 ardei galben, ½ ardei iute, ½ ceapă roșie, puțin pătrunjel, 2 linguri de suc de lămâie

calatorie culinara quesadilla

__________________________________
PREPARARE
Eu am folosit pieptul de pui de la un pui întreg, cu care am făcut o supă și am păstrat pieptul pentru această rețetă.
Dacă ai un piept de pui crud, taie-l în bucăți mici și condimentează-l cu sare, piper, boia dulce și usturoi. Lasă-l la marinat 10-15 minute, după care prăjește bucățile de piept de pui într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. În aceeași tigaie sotează și legumele tăiate fâșii.
călătorie culinară quesadilla
Pune la încălzit o lipie într-o tigaie simplă sau grill. După ce s-a încălzit lipia, pune pe toată suprafața ei cașcavalul, legumele și carnea trase la tigaie, iar peste acestea încă o dată cașcaval.
călătorie culinară quesadilla
După ce s-a topit puțin cașcavalul, pune încă o lipie deasupra tuturor ingredientelor.
Cu ajutorul unei spatule, întoarce cu grijă quesadilla pe partea cealaltă pentru a se topi și cașcavalul de deasupra ingredientelor.
Taie quesadilla în bucăți și savureaz-o alături de cele trei sosuri.

călătorie culinară quesadilla

sos salsa, sos de smântână cu usturoi și guacamole ( rețeta AICI )

SOS SALSA
Taie mărunt în cubulețe toate ingredientele pentru sos enumerate mai sus, pune-le într-un bol și amestecă.
Poți alege, fie această variantă, fie să pui toate ingredientele pentru salsa într-un blender și să le transformi într-o pastă.

calatorie culinară quesadilla

călătorie culinară quesadilla

Să vă fie de bine!

P.S. Nu uitați să dați LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețetele!
LIKE AICI -> FOODIEOPEDIA

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

4 Comentarii

  • Foodieopedia:
    8 luni

    Mă bucur că ți-a plăcut, Florin! Aștept și alte păreri de la celelalte rețete :)

  • Florin:
    8 luni

    Am incercat-o. E geniala! O sa mai incerc si alte retete de ale tale. Multumesc!

  • Foodieopedia:
    un ani=

    Mă bucur! Aștept poze și impresii pe pagina de facebook la postarea cu această rețetă ;) O zi faină să ai! :)

  • Bocsa Romica:
    un ani=

    Voi incerca aceasta reteta in urmatorul week-end.