Cartofi wedges la cuptor

Cartofi wedges sau cartofi prăjiți? Tu ce alegi?

Cartofii wedges sunt atât de buni, încât vei renunța la clasicii cartofi prăjiți și vei fi înnebunit după aceștia. Pe cuvânt de foodie!

cartofi wedges la cuptor

Cartofii wedges sunt o variantă mult mai sănătoasă a cartofilor prăjiți, deoarece nu necesită foarte mult ulei sau deloc ulei în pregătirea lor și asta pentru că sunt copți la cuptor. Știu sigur că mulți dintre voi aveți o slăbiciune pentru cartofii prăjiți, nu contestă nimeni că nu sunt delicioși, dar gândiți-vă la asta: sunt prăjiți în baie de ulei, deci sunt mult mai calorici, dar în afară de asta prăjelile în general produc substanțe cancerigene numite acrilamide. Acest lucru este dăunător pentru corpul nostru, mai ales dacă avem obiceiul de a mânca foarte des lucruri prăjite (poate duce la boli precum gastrite, ulcer sau chiar cancer). 

Au trecut mulți ani de când n-am mai mâncat cartofi prăjiți și în schimb aleg cartofii wedges, care sunt o variantă mai puțin dăunătoare. Coacerea anumitor mânăcuri la cuptor sunt o alegere mai bună pentru organismul nostru, deoarece această tehnică de gătire nu implică folosirea unei cantități atât de mare ulei, ci doar 1-2 linguri sau chiar deloc. Nu uitați că sunt alternative sănătoase la orice, trebuie doar să fim conștienți de anumite greșeli și să le îmbunătățim pe parcurs.

Revenind la rețeta nostră, trebuie să vă spun că acești cartofii wedges sunt foarte gustoși, nu sunt plini de ulei ca în cazul celor părjiți și pot fi mâncați alături de o salată sau chiar simpli. Mie îmi place să-i mănânc simpli, cu sos de iaurt grecesc și usturoi, dar și cu un sos de roșii picant.

cartofi wedges la cuptor

Cartofii wedges arată extraordinar de gustoși, sunt moi la interior și puțin crocanți la exterior. Ți-am făcut poftă deja, nu-i așa?

Uite și rețeta!
__________________________________
INGREDIENTE
2 cartofi mari (pentru 2 porții alege 4 cartofi)
2 linguri de ulei de măsline
Condimente: usturoi praf, boia dulce/picantă, sare, piper, rozmarin uscat/proaspăt
Opțional: parmezan ras.

cartofi wedges la cuptor

__________________________________
PREPARARE
Spală bine cartofii astfel încât coaja să fie curată. Vei avea nevoie de cartofi cu tot cu coajă pentru această rețetă.
Taie cartofii în jumătate (pe lungul), apoi fiecare jumătate în alte două jumătăți sau dacă sunt destul de groși, poți să tai jumătățile în 3 bucăți.

cartofi wedges la cuptor
Pune cartofii într-un bol, peste care adaugă 1-2 linguri ulei de măsline și restul condimentelor, toate după gust (sare, piper, boia dulce, usturoi praf și rozmarin uscat). Amestecă bine-bine cartofii cu mâna.
Pune foaie de copt unsă cu puțin ulei într-o tavă, iar apoi aranjează bucățile de cartofi lăsând un spațiu mic între ele.

Bagă-i la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30-35 minute, întorcându-i de pe o parte pe alta la jumătatea timpului. Timpul de gătire poate să difere în funcție de puterea cuptorului fiecăruia.

Când s-au rumenit frumos și au prins o crustă deasupra, poți să-i scoți de la cuptor, să-i lași vreo 5 minute să se mai răcească, apoi să-i servești simpli cu sos de roșii și busuioc sau cu sos de iaurt grecesc cu usturoi (așa cum i-am mâncat eu făcut eu). De asemenea poți să-i servești alături de o salată.

cartofi wedges la cuptor

cartofi wedges la cuptor

Spor la gătit și să vă fie de cel mai bine!

Nicoleta 🙂

P.S. Nu uitați să dați LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete!
LIKE aici -> Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *