Chec cu morcovi, portocale si nuci

Chec cu morcovi? Deși ți se poate părea ciudat, da, e cu MORCOVI și este foarte delicios. Este un chec pufos și ușor umed, puțin crocant de la nuci, iar portocala se îmbină perfect 
și îi dă o aromă deosebită. Este desertul ideal pentru orice ocazie și orice moment din zi.

chec cu morcovi, nuca si portocale1

Știi care este cel mai interesant lucru? Cei mai mulți nici măcar nu-și vor da seama că acest chec conține și morcovi. Este o prăjitură care se face foarte rapid, cu ingrediente de bază pe care fiecare dintre noi le are în bucătărie. Cum mie nu îmi plac deserturile foarte dulci, am folosit foarte puțin zahăr. Rămâne la alegerea fiecăruia cât de dulce dorește să fie acest chec, așa că poți să mai adaugi zahăr în funcție de preferințe.

chec cu morcovi, nuca si portocale4

Hai să vedem cum am preparat acest chec savuros!
____________________________________
INGREDIENTE
2 morcovi mari
250 gr. făină
5 ouă
1 portocală
un pumn de nuci (tăiate grosier)
6 linguri de ulei de cocos (sau ulei normal)
4 linguri de zahăr de cocos .
1 plic de praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță scorțișoară (opțional)
Glazură: (sau orice altă glazură doriți)
2 linguri ulei de cocos
2 linguri pudră de roșcove (sau cacao)
2 linguri Sirop de Agave .

chec cu morcovi, nuca si portocale
____________________________________
PREPARARE
Într-un bol încăpător bate ouăle împreună cu zahărul, uleiul, zeama de la jumătate de portocală. Adaugă morcovii (curățați și dați pe răzătoarea mică) și coaja de la portocală. Amestecă.
Peste această compoziție, adaugă nucile, praful de copt, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și pe rând, făina. Amestecă totul bine, bine.

chec cu morcovi, nuca si portocale

Într-o tavă de chec acoperită cu foaie de copt și unsă cu puțin ulei, pune toată compoziția și bag-o în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40-45 minute sau până când trece testul scobitorii. Lasă să se răcească pentru 30 minute,apoi toarnă glazura peste chec.

Glazură:
Amestecă uleiul de cocos cu pudra de roșcove și siropul de agave și toarnă-l peste chec. Presară deasupra și niște coajă rasă de portocală.

chec cu morcovi, nuca si portocale7

Taie checul în felii și savurează din plin!

chec cu morcovi, nuca si portocale3

Să îți fie de bine!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Faebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *