Cheesecake cu capsuni fara coacere

S-a produs minunea! Am făcut un cheesecake. Încă de la începutul anului mi-am propus un lucru: neaparat să fac un tort pentru ziua mea. Am avut multe idei, dar până la urmă m-am hotărât asupra unui delicios cheesecake cu căpșuni fără coacere. Recunosc că nu mă pricep la patiserie, dar parcă mi-a dat un imbold acest cheesecake și am să încerc și alte deserturi și torturi mult mai complicate.

cheesecake cu capsuni fara coacere

În acest weekend mi-am sărbătorit ziua de naștere. O dată-n viață împlinești 24 de ani și tot atunci te gândești să faci primul cheesecake din viața ta! Bravo, Nicoleta! Și nu oricum. Te pui și-l faci vineri să aibă timp să se întărească crema și jeleul peste noapte! V I N E R I, 13 ianuarie, zi cu ghinion! Nu cred în superstiții, dar un lucru era clar: dacă nu-mi ieșea rețeta, dădeam vina pe ziua asta nenorocită.

Dar n-a fost să fie zi cu ghinion pentru mine. Și mă bucur enorm pentru că am avut ce să pun pe masă invitațiilor mei, cărora le-a plăcut foarte mult acest cheesecake cu căpșuni. Am respectat ingredientele și modul de preparare unei rețete clasice, dar data viitoare am să fac un cheesecake puțin mai dietetic, pentru că acum n-am vrut să-mi chinui prietenii cu ideile mele.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Iată cum am făcut acest super-delicios cheesecake!
____________________________________
INGREDIENTE

Pentru blat: 400 gr. biscuiți digestivi, 150 gr. unt topit

Crema de brânză: 150 gr. zahăr pudră, 20 gr. gelatină, 100 ml. apă, 100 ml. lapte, 2 linguri esență de vanilie, 500 ml. frișcă lichidă, 600 gr. cremă de brânză de la Delaco .

Jeleu: 500 gr. căpșuni congelați, 1 lingură de zahar, 10 gr. gelatină, 100 ml. apă

cheesecake cu capsuni fara coacere

____________________________________
PREPARARE

Tava mea rotundă cu pereți detașabili are un diametru de 26 cm. Eu am scos fundul tăvii și am așezat inelele pe un suport rotund mai mare. Acest lucru este opțional, dacă vrei poți să lași fundul tăvii.

  1. Blatul

Pune cei 400 gr. biscuiți digestivi într-un mixer (pe rând, nu toți deodată) , mărunțește-i până iau forma unui nisip fin, apoi pune-i într-un bol peste care adaugă untul topit și amestecă. Pune biscuiții în forma de copt și presează bine cu mâinile sau cu o cană, astfel încât blatul să fie uniform și bine legat. Pune-l la frigider până te ocupi de cremă.

cheesecake cu capsuni fara coacere

  1. Crema de brânză

Hidratează 20 gr. gelatină în 100 ml. apă pentru câteva minute până se umflă, apoi adaug-o în lapte fierbine și amestecă bine pentru a se topi gelatina.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Într-un bol pune 600 gr. cremă de brânză, 150 gr. zahăr pudră, 2 linguri de esență de vanilie și mixează toată compoziția până vei obține un amestec omogen. Pune pe rând, puțin câte puțin din frișca lichidă în bol și bate crema pentru 3-5 minute. Ultima dată adaugă puțin câte puțin laptele cu gelatina, mixând crema pentru încă 1 minut.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Pune crema peste blatul de biscuiți, nivelează cât bine poți tu crema și las-o la întărit la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte. Din cauza sau, în cazul de față, datorita frigului de afară (-4 grade), am lăsat crema pe balcon și s-a întărit în 3 ore.

  1. Jeleul

Pune celelalte 10 gr. de gelatină în 100 ml apă, amestecă și lasă la hidratat pentru 10 minute. Într-o cratiță pune cei 500 gr căpșuni (care s-au dezghețat între timp), 1 lingură de zahăr și lasă pe foc pentru 3 minute amestecând continuu. Cu ajutorul unui blender vertical, mixează căpșunile până vei obține un piure/sos, după care lasă-l la răcit pentru 5 minute. După cele 5 minute adaugă gelatina hidratată în sosul de căpșuni și amestecă bine-bine ca să topești gelatina.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Lasă sosul de căpșuni să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi adaugă-l peste crema de brânză și pune din nou cheesecake-ul la frigider 2-3 ore sau până când jeleul s-a întărit.

Înainte să servești cheesecake-ul, scoate-l din frigider și lasă-l pentru 10 minte la temperatura camerei, apoi desfă cu grijă inelul din jurul tortului.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Este fabulos de bun!
cheesecake cu capsuni fara coacere

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

*** De ajutor mi-a fost rețeta minunatei Jamila (Jamila Cuisine), de pe canalul ei de Youtube 😉

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *