Cheesecake in forma de briose. Dietetic, fara zahar

Dacă am promis, mă țin de promisiune. Nu a trecut nici măcar o lună de când v-am arătat rețeta de cheesecake, pe care am făcut-o pentru prima dată cu ocazia zilei mele de naștere. Ei bine, rețeta aceea era una clasică, destul de calorică. V-am promis că o să urmeze pe blog și o versiune mai sănătoasă, așa că VOILA! Cheesecake în formă de brioșe fără zahăr, fără frișcă, fără jeleu. Stați liniștiți, tot e cheesecake!

Cheesecake in formă de briose. Dietetic, fara zahar

Mă bucur tare mult că am reușit să fac o versiune mai sănătoasă a unui cheesecake delicios pe care pot să-l savurez liniștită, fără să-mi pară rău după ce l-am mâncat sau să fac mai mult efort la sală.

Curioși cum puteți să faceți un cheesecake sănătos?
____________________________________
INGREDIENTE (pt 12 mini cheesecake muffins)

Pentru blat: 170 gr. biscuți integrali Gullon fără zahăr, 80-100 ml ulei cocos (adică unt de cocos topit)
Pentru cremă: 200 gr. cremă de brânză , 2 banane mari, 1 lingură de esență de vanilie, 3 linguri de zeamă de lămâie, 1 plic de gelatină, 70 ml. lapte călduț

Decorare: coacăze negre, sos de coacăze negre fără zahăr

*Pentru o variantă mai light puteți să folosiți cremă de brânză 0,2% grăsime de la Excuisa

Cheesecake in formă de briose. Dietetic, fara zahar
____________________________________
PREPARARE

Blatul:
Pune biscuiții pe rând într-un robot de bucătărie, mărunțește-i până devin fini ca nisipul, apoi transferă-i într-un bol. Adaugă untul de cocos topit puțin câte puțin și amestecă până totul ia forma unui nisip umed. Pune câte 2 linguri din biscuiții mărunțiti în formele de brioșe, în care ai pus hârtie specială de brioșe, aplatizează biscuiții cu lingura, degetele sau cu un capac de sticlă și pune tava la frigider până faci crema.

Cheesecake in formă de briose

Crema:
Într-un bol mic pune la hidratat 10 gr. gelatină în 100 ml. apă. După ce s-a hidratat gelatina (s-a umflat), adaugă peste ea 70 ml. lapte călduț (nu fierbinte) pentru a o dizolva.

Cheesecake in formă de briose
Într-un bol mai mare pune crema de brânză, bananele, esența de vanilie, cele 3 linguri de zeamă de lămâie și cu ajutorul unui mixer, amestecă bine-bine toată crema pentru 1-2 minute. Încet, adaugă și laptele cu gelatina în bol peste cremă, mixând pentru încă 1 minut toată compoziția.

Scoate formele de brioșe de la frigider și toarnă crema peste blatul de biscuiți aproape până sus. Bagă cheesecake muffins-urile la congelator pentru 1 oră pentru a se întări crema. După ce s-a întărit crema, scoate mimi cheesecake-urile de la rece și lasă-le la temperatura camerei măcar 10 minute.

Poți să lași la congelator aceste cheesecake-uri câteva zile și când ai poftă de ceva bun poți să le scoți, să le lași puțin la temperatura camerei până crema de vine un pic mai moale, apoi să te bucuri de ele.

Cheesecake in formă de briose. Dietetic, fara zahar

Servește-le cu un sos de coacăze proaspăt făcut. Eu am folosit 150 gr. coacăze, pe care le-am pus într-o cratiță cu 4 linguri de apă și am lăsat pe foc 2-3 minute, amestecând ocazional, până a luat forma unui sos.

cheesecake in forma de briose

Cine a zis că dulciurile nu pot fi și sănătoase, se înșeală. Cu minim de efort, ai un cheesecake fără zahăr, cu puține calorii, pe care poți să-l savurezi fără remușcare.

cheesecake in forma de briose

Să vă fie de bine!

Nu uitați să dați LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

P.S. dacă vreți să vedeți cheesecake-ul pe care l-am făcut de ziua mea, rețeta o găsiți AICI .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comentarii

  • Foodieopedia:
    un ani=

    Mulțumesc! Este crema de brânză de la Delaco. Aceeași cremă de brânză pe care am folosit-o și la cheesecake-ul cu căpșuni. Poți să vezi acolo și cum arată cutia.

  • Fărcaș Andrada:
    un ani=

    Felicitări încă o data pentru munca pe care o depui. Aș vrea sa te întreb ce fel de cremă de brânză ai folosit?