Chiftele de pui la cuptor

Chifteluțe, cât de mult ne mai plac nouă chifteluțele, nu-i așa? Le găsim pe aperitive la fiecare sărbătoare și eveniment important din viața noastră: fie botez, zi de naștere, nuntă, mese festive de sărbători, sfintele chiftele nu lipsesc de pe aperitiv.chiftele de pui la cuptor4

Astăzi m-am gândit să vă arăt cum fac eu chiftele din carne de pui, care sunt foarte gustoase și ușor de preparat. Aceste chiftele sunt o variantă mult mai sănătoasă decât cele clasice, pe care cu toții le știm, pentru că acestea sunt făcute la cuptor, deci nu sunt prăjite în baie de ulei și astfel sunt tăiate un număr mare de calorii. În plus, gândiți-vă cât stă uleiul acela pe foc până terminați de prăjit chiftelele și cât de nociv devine. Chiar dacă îl schimbați în 1-2 ture, nu prea se schimbă mare lucru. Cuptorul este o alternativă mult mai sănătoasă și eu o prefer de o mie de ori pe aceasta în majoritatea cazurilor. În funcție de ceea ce vreau să gătesc, fie folosesc cuptorul, fie tigaia gril, pe care o ung foarte puțin cu ulei de măsline. 

chiftele de pui la cuptor

Revenind la rețeta noastră, să știți că nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara aceste chiftele din carne de pui. Bineînțeles, se mai pot adăuga condimente și arome după bunul plac, însă eu m-am limitat la ingrediente pe care fiecare dintre voi sunt sigură că le aveți în bucătărie.

Ce e diferit la această rețetă de chiftele de pui?

  1. Poate o să pară ciudat, nu știu câți dintre voi ați mai făcut-o, dar eu am adăugat în compoziție un morcov ras. O legumă e binevenită întotdeauna, iar dacă aveți probleme cu cei mici sau chiar și voi, adulții, care nu prea mănâncați legume, aceasta este o modalitate bună de a încorpora în alimentația voastră niște legume.
  2. Din rețeta clasică am scos pâinea înmuiată. Nu prea îi văd rostul, vă rog să nu-mi săriți în cap, este doar o părere. Poate de aceea am adăugat morcovul, pentru a suplini miezul de pâine. 
  3. După cum spuneam mai sus, chiftelele au fost coapte, nu prăjite în baie de ulei și am explicat alegerea mea.
  4. Am fost la măcelărie și am ales o bucată de piept de pui fără piele și am rugat vânzătoarea să îmi macine carnea. Consider că este cea mai bună modalitate prin care poți să fii sigur că folosești doar carne de pui de calitate și nu resturi sau grăsime în plus, cum se mai întâmplă să se pună în pungile/cutiile cu carne măcinată deja ambalate. Știți la ce mă refer, nu?

chiftele de pui la cuptor6

Acum să trecem la treabp și să vedeți cum fac eu chiftelele de pui la cuptor!
____________________________________
INGREDIENTE
500 gr. carte tocată de pui
*piept de pui, pe care l-am ales eu și am rugat vânzătoarea din măcelărie să îl macine
1 morcov ras
1 ou
5 căței de usturoi (sau după gust), zdrobiți/dați pe răzătoare mică
5 linguri pezmet (poți să-l înlocuiești cu făină integrală)
pătrunjel tocat (după gust)
puțină sare & piper

chiftele de pui la cuptor
____________________________________
PREPARARE
Modul de preparare este foarte simplu: într-un bol mai mare pune carnea tocată, morcovul dat pe răzătoare, pătrunjelul tocat mprunt, cățeii de usturoi zdrobiți, oul, pesmetul, sare și piper (după gust). Amestecă totul bine-bine cu mâna, până se omogenizează compoziția.

chiftele de pui la cuptor

Ia din compoziția rezultată puțin material și formează chiftelele. Ungeți mâna cu puțin ulei înainte de a forma chiftelele, așa îți va fi mai ușor și nu se va prinde materialul de mână. Pune chiftelele pe care le-ai format pe o tavă unsă cu puțin ulei de măsline și lasă-le la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30-35 minute. Chiftele sunt gata după ce încep să se rumenească frumos deasupra.

Eventual, după 30-35 minute, verifică una dintr ele, gustă și vezi dacă sunt coapte. Dacă nu, mai lasă-le undeva în jur de 5 minute ( timpul poate să difere în funcție de puterea cuptorului a fiecăruia dintre voi).

După ce sunt gata coapte, lasă-le să se răcească puțin, apoi servește-le cum îți dorește inima.

Mie încă din copilărie îmi place să le mănânc cu puțin muștar. Ha! Ha! Ha! Mai face cineva asta?

chiftele de pui la cuptor
Spor la făcut chifteluțe!

Să aveți poftă!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ulimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *