Chiftele de pui la cuptor

Chifteluțe, cât de mult ne mai plac nouă chifteluțele, nu-i așa? Le găsim pe aperitive la fiecare sărbătoare și eveniment important din viața noastră: fie botez, zi de naștere, nuntă, mese festive de sărbători, sfintele chiftele nu lipsesc de pe aperitiv.chiftele de pui la cuptor4

Azi vă arăt cum fac eu chiftele din carne de pui, care sunt foarte gustoase și ușor de preparat. Aceste chiftele sunt o variantă mult mai sănătoasă decât cele clasice din carne de porc, pentru că puiul este o carne slabă, fără prea multă grăsime. Un mare plus îl reprezintă și faptul că sunt făcute la cuptor, deci nu sunt prăjite în baie de ulei, ceea ce le face perfecte, pentru că din start sunt tăiate un număr mare de calorii.

chiftele de pui la cuptor

Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara aceste chiftele din carne de pui, bineînțeles, se mai pot adăuga condimente și  arome după bunul plac. Eu însă m-am limitat la ingrediente pe care fiecare dintre voi sunt sigură că le aveți în bucătărie.

Hai să vedem și rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE
500 gr. carte tocată de pui
*a mea a fost gata tocată din supermarket (era carne din pulpele superioare), dar dacă aveți mașină de tocat carne, puteți să cumpărați piept de pui și să-l măcinați acasă.

1 morcov ras
1 ou
5 căței de usturoi (sau după gust), zdrobiți/dați pe răzătoare mică
5 linguri pezmet (poți să-l înlocuiești cu făină sau pâine înmuiată)
pătrunjel tocat (după gust)
puțină sare & piper

chiftele de pui la cuptor
____________________________________
PREPARARE
Modul de preparare este simplu: într-un bol mai mare pune carnea tocată și restul ingredientelor. Amestecă totul bine până se omogenizează compoziția.

chiftele de pui la cuptor

Ia din compoziție și formează chiftelele. Ungeți mâna cu puțin ulei înainte de a forma chiftelele. Pune chiftelele pe care le-ai format pe o tavă unsă cu puțin ulei de măsline și lasă-le la cuptorul preîncălzit la 180°, pentru 30-35 minute la foc mic. Chiftele sunt gata după ce încep să se rumenească.

După ce sunt gata, lasă-le să se răcească, apoi servește-le cum îți dorește inima.

chiftele de pui la cuptor
Să aveți poftă!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ulimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *