Chili con carne de pui

Astăzi călătorim în … (se aud tobele) … Texas!!! Chili con carne de pui este alegerea mea pentru această călătorie culinară, un preparat super gustos, plin de savoare și mega simplu de făcut.

Preparatul pe care vi-l arăt astăzi, surprinzător sau nu, nu își are originea în Mexic. Sincer și eu credeam că este o rețetă mexicană, dar se pare că Chili con Carne este originară din Texas, SUA și la începuturi, fasolea nici măcar nu se afla pe lista de ingrediente. Dacă vreți să aflați mai multe informații, pe cooksinfo.com (text în engleză) gătiți o întreagă istorie despre această rețetă.

chili con carne de pui - foodieopedia

chili con carne de pui - foodieopedia

Adevăratul Chili con Carne se face cu carne de vită, însă eu am preferat o variantă mai sănătoasă și mai slabă în grăsimi, așa că am ales carne tocată de pui. În traducere liberă, acest preparat nu este altceva decât niște carne tocată, cu ceapă, usturoi, sos de roșii, fasole și câteva condimente. O tocăniță, o mâncărică, cum vreți voi să-i spuneți.

Mie îmi place tare mult pentru că nu este complicat de făcut, ingredientele sunt puține, iar condimentele sunt ceea ce dă de fapt gust acestui chili con carne de pui. De data asta am folosit un mix pentru chili con carne  (comandat de pe Farmacia Ortomoleculară.ro), care în compoziție are toate condimente necesare pentru o astfel de rețetă: sare de mare, usturoi & ceapă pudră, boia dulce, boia iute, coriandru, oregano, chimen. La final când am gustat am mai adăugat puțină sare și boia iute, pentru că simțeam nevoie de ceva mai picant.

chili con carne condiment

De regulă poți să-l servești alături de crackers, lipii mexicane, dar eu am ales să servesc acest chili cu tortilla chips, care s-au completat de minune. Yum, yum!

chili con carne de pui - foodieopedia

Iată cum am făcut eu acest Chili con Carne de pui!

____________________________________
INGREDIENTE (4 porții)
500 gr. carne de pui măcinată (eu am fost în piață, mi-am ales piept de pui, apoi am rugat măcelarul să-l macine)
400 gr. fasole roșie
500 ml. pulpă de roșii
150 ml. apă
2 ardei kapia media, tăiați în bucățele
1 ceapă roșie mare, tăiată mărunt
2 căței de usturoi tocați (sau după gust)
mix condimente pentru chili con carne
pătrunjel tocat (după gust)
ulei de măsline

chili con carne de pui - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE
Mai întâi pune puțin ulei de măsline într-o oală și călește ceapa roșie la foc mic pentru 2 minute, apoi adaugă ardeii kapia și cei 2 căței de usturoi și lasă să se călească pentru 5 minute la foc mic până ardeii au devenit mai moi, amestecând când când în când, 

chili con carne de pui

După cele 5 minute adaugă carnea de pui tocată, amestecă și lasă să se gătească la foc mic spre mediu pentru 8 minute. Adaugă cele 500 gr. pulpă de roșii și cei 150 ml. apă și lasă să fiarbă totul pentru 10 minute, apoi pune fasolea roșie și amestecă. Lasă pe foc încă 5 minute.

Eu am adăugat 2 lingurițe din mixul pentru chili con carne, apoi am gustat să văd dacă mai trebuie ceva condimente. Am mai adăugat extra puțină sare și puțină boia iute.

La final adaugă pătrunjel tocat mărunt, atât în oală, cât și în bolul/farfuria din care servești.

chili con carne de pui - foodieopedia

Savurează din plin acest preparat plin de savoare!

chili con carne de pui - foodieopedia

Tu ai mâncat până acum un astfel de preparat?

Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook Foodieopedia pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate 🙂

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *