Ciorba cu perisoare de pui

Ciorba de perișoare, preferata copilăriei mele. Bine, în top se află supa de tăiței, da’ aia făcută de bunica, nu de mama. Scuze mama, dacă citești!ciorba cu perisoare de pui

Această ciorbă se face deobicei cu carne de porc, dar eu am preferat să o înlocuiesc cu o carne de pui, pentru o variantă mai sănătoasă. Mă tot gândeam ce să pun în ea să fie gustoasă, și aici mă refer la legume. Într-un final am sunat-o pe mama și mi-a zis așa: ,,pune ce legume ai prin casă, rău n-are cum să iasă”. Bine, bine, nu vă gândiți că aș fi pus legume care să nu aibă legătura una cu alta la gust. Ce a vrut mama să zică de fapt e că, ciorba de perișoare nu are o rețetă fixă, fiecare o face după bunul plac.

Am făcut o mică ,,inspecție” să văd ce am prin frigider, cămară și a ieșit o ciorbă de perișoare care m-a uns la suflet.  Ciorba cu perișoare de pui este super simplu de făcut, foarte gustoasă și sățioasă, numai bună de mâncat la prânz sau cină.

ciorba cu perisoare de pui3

Să purcedem, zic!
____________________________________
INGREDIENTE
800 gr. carne proaspăt măcinată de pui (mi-au măcinat-o direct la măcelărie)
2 morcovi, tăiați cubulețe
¼ rădăcină de țelină, tăiată cubulețe
1 ardei roșu, tăiat cubulețe
1 tulpină de apio/țelină, tăiată cubulețe
1 ceapă, tocată cubulețe
100 gr. mazăre verde
2 ouă
2 linguri pesmet
50 gr. orez (eu am folosit integral)
o legătură de pătrunjel, tocat mărunt
1 lingură de pastă de roșii
Opțional: smântână (pentru servit)

ciorba cu perisoare de pui
____________________________________
PREPARARE
Pune puțin ulei într-o oală și călește ceapa pentru câteva minute, până devine moale și translucidă. Adaugă apoi morcovii, țelina, ardeiul gras roșu, tulpina de apio (toate tăiate cubulețe), amestecă și lasă să se călească pentru 1-2 minute, amestecând din când în când. La final adaugă 1 lingură pastă de roșii, amestecă, apoi pune apă peste ele mai mult de jumătatea oalei și lasă să fiarbă pentru 5 minute.

ciorba cu perisoare de pui

În acest timp pregătește perișoarele. Pune într-un bol carnea de pui tocată, cele 2 ouă, orezul, pesmetul, o mână de pătrunjel tocat, sare și piper. Amestecă totul bine. Formează perișoare din această compoziție, potrivite ca mărime, nici prea mari, nici prea mici. Adaugă-le pe rând în oală și lasă-le să fiarbă pentru 15 minute. Nu uita să adaugi și mazărea verde în ultimele 7-8 minute.

Adaugă  la final o mână de pătrunjel tocat, pune capacul pe oală și lasă ciorba să se odihnească pentru 10 minute.

ciorba cu perisoare de pui4

Servește ciorba de perișoare simplă, cu sau fără pâine. De asemenea, dacă dorești poți să pui o lingură de smântână în farfurie.

ciorba cu perisoare de pui2

Să vă fie de cel mai bine!

Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați și un LIKE paginii de Facebook a blogului.
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *