Ciuperci cu usturoi și pătrunjel

Ghici, ciupercă, ce-i? Vă spun eu: una dintre cele mai gustoase rețete de ciuperci pe care am făcut-o până acuma. Ce poate fi mai simplu decât niște ciuperci la tigaie cu usturoi și pătrunjel? Acestea  pot fi mâncate ca atare, cu o mămăliguță, cu orez sau ca și garnitură lângă o bucată de carne căreia îi va da o savoare nemaipomenită.

ciuperci cu usturoi si patrunjel

Ciupercile, la fel ca și spanacul de altfel, lasă multă apă atunci când sunt pregătite la tigaie. Sunt însă câteva trucuri care ne ajută să sotăm ciupercile astfel încât să își păstreze aroma și culoarea. Cel mai important este focul. Da, focul. Atunci când sotezi ciupercile acestea lasă apă, însă focul mare va ajuta la evaporarea apei. O dată ce ai pus ciupercile în tigaie, lasă-le până când va dispărea tot lichidul.

Încerc să includ ciuperci în alimentația mea cât de des pot. Sunt pline de minerale importante și vitamine. În plus, dacă ții post, vreo dietă sau ești vegetarian/vegan, acestea înlocuiesc cu succes carnea pentru că au o cantitate destul de mare de proteine.

Hai, gata-gata cu poveștile despre ciuperci. Să vă arăt și rețeta:
____________________________________
INGREDIENTE
500 gr ciuperci (eu am folosit champignon)
2-3 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 mână de pătrunjel proaspăt tocat
Sare, piper
Opțional: 1-2 linguri suc de lămâie

ciuperci cu usturoi si patrunjel
____________________________________
PREPARARE
Pentru început curăță, spală și taie felii ciupercile.
Într-o tigaie pune cele 2-3 linguri de ulei de măsline, așteaptă să fie uleiul încins, pune ciupercile în tigaie și sotează-le până când se evaporă toată apa. Ține minte: focul trebuie să fie mare ca să ajute la evaporarea mai rapidă a apei.

ciuperci cu usturoi si patrunjel

După ce s-a evaporat apa, mai sotează ciupercile 2-3 minute, apoi condimentează cu sare și piper. Adaugă usturoiul tocat și amestecă.

ciuperci cu usturoi si patrunjel

Poți să adaugi 1-2 linguri de lămâie și să mai lasi pe foc 2-3 minute. La final adaugă pătrunjelul tocat.

Poftă bună!

ciuperci cu usturoi si patrunjel

ciuperci cu usturoi si patrunjel

Este un preparat simplu, iar aromele din farfurie te vor convinge să faci mai des această rețetă.

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *