Clătite cu dovlecei

Dovleceii au fost și sunt printre legumele mele preferate. În special când sunt sezonul lor îmi place să profit de ei și să fac fel și fel de rețete. De data aceasta am pregătit clătite sărate cu dovlecei, care sunt perfecte pentru o gustare, dar pot fi servite și ca un prânz sau o cină ușoară.

clatite cu dovlecei

Pentru aceste clatite cu dovlecei ai nevoie doar de câteva ingrediente, sunt foarte ușor și rapid de pregătit și sunt foarte gustoase. Clătitele sunt moi la interior, ușor crocante la exterios, sunt foarte hrănitoare, dar și sănătoase datorită conținutului redus de calorii.

Este o rețetă pe care o vor îndrăgi atât cei mici, cât și cei mari. Clătitele pot fi mâncate la oricare din cele trei mese principale ale zilei, dar și ca o gustare. Ba chiar pot fi puse și în pachețelul cu mâncare pentru școală, facultate sau job.

Mie îmi place să le mănânc cu iaurt simplu sau cu un sos tzatziki răcoritor, care împreună merg foarte bine. Promit că îți vor plăcea și ție la fel de mult, așa că e musai să le încerci și tu!

Uite cât de ușor se fac aceste clătite cu dovlecei!
____________________________________
INGREDIENTE *pentru aproximativ 10 clătite
2 dovlecei
2 ouă
4-5 linguri făină (integrală sau albă)
ceapă verde și mărar (după gust)
sare, piper
Opțional: 1 plic praf de copt

clatite cu dovlecei
____________________________________
PREPARARE
Spală dovleceii, apoi rade-i pe răzătoarea mare (cu tot cu coajă). Pune-i într-o strecurătoare cu puțină sare și lasă-i la stors pentru 10-15 minute. În acest timp va ieși cât mai multă apă din dovlecei.

clatite cu dovlecei

După cele 15 minute, ia în mână o parte din dovleceii rași și stoarce-i de excesul de apă cât de bine poți tu. Cu cât storci mai bine dovleceii, cu atât ai nevoie de mai puțină făină pentru compoziția clătitelor.

Taie mărunt mărarul, ceapa verde și bate cele 2 ouă. Pune dovleceii storși într-un bol încăpător, apoi adaugă restul ingredientelor și amestecă.

clatite cu dovlecei

Pune puțin ulei într-o tigaie, apoi cu o lingură ia din compoziție și formează în tigaie mici clătite. Aplatizează cu lingura compoziția pe care ai luat-o, astfel încât să formezi clătitele cât mai rotunde.

Prăjește-le pentru 2-3 minute la foc mic pe o parte și pe cealaltă.

Pune clătitele din dovlecei pe servețele de bucătărie ca să tragă exesul de ulei. 

Servește-le calde simple sau iaurt grecesc sau cu sos tzatziki .

clatite cu dovlecei

clatite cu dovlecei

Poftă bună!

Cu drag,
Nicoleta!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *