Clatite cu dovlecel si parmezan

Clătite sărate cu dovlecel, parmezan, mărar și ceapă ați încercat până acuma?

Pancakes cu dovlecel si parmezan - foodieopedia.ro

Dovleceii sunt una dintre legumele mele preferate. Se pot face o grămadă de rețete în funcție de preferințele tuturor: de la supe creme, umpluți cu carne, tarte sau chiar deserturi (chec cu dovlecel și ciocolată). Eu fac destul de des aceste clătite, mai ales că sunt foarte ușor și rapid de preparat și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Dovleceii merg foarte bine cu mărar și ceapa verde, așa că aceste două ingrediente nu trebuie să lipsească din compoziția clătitelor. Parmezanul a fost folosit pentru gust, însă să știți că poate fi opțional sau chiar  înlocuit cu orice altă brânză, pe care trebuie doar să o dați pe răzătoare: mozzarella, cașcaval, telemea.

Pancakes cu dovlecel si parmezan - foodieopedia.ro

Care este secretul acestor clătite?

După ce razi dovleceii și îi sărezi, trebuie să îi lași într-o sită să elimine cât mai mult din lichid, ca mai apoi să îi storci bine-bine în mână. Cantitatea de făină pe care o vei folosi depinde foarte mult de acest pas. Cu cât îi storci mai bine, cu atât vei avea nevoie de mai puțină făină care să absoarbă lichidul.

Clătitele cu dovlecel și parmezan sunt moi în interior, pufoase și foarte sățioase. Pot fi mâncate la oricare masă a zilei, ca o gustare, pot fi puse în pachetul cu mâncare pentru job, facultate, școală sau oriunde ai merge.

Pancakes cu dovlecel si parmezan - foodieopedia.ro

Ca modalitate de servire vă sugerez să folosiți un iaurt grecesc 2% sau chiar cu un sos  tzatziki.

Vă promit că o să vă placă și vouă la nebunie!
____________________________________
INGREDIENTE
2 dovlecei medii
2 ouă
1 legătură mărar proaspăt
2 fire ceapă verde
4 linguri făină integrală
3 linguri parmezan ras
Sare, piper (după gust)
puțin ulei de măsline pentru uns tigaia în care vei prăji clătitele

Pentru servit: iaurt grecesc 2%

Clatite cu dovlecel , marar si parmezan - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE
Spală dovleceii, taie-le capetele, apoi taie-i în jumătate. Scoate miezul, apoi rade dovleceii pe răzătoarea cu dinții mari. Pune dovleceii rași într-o sită, adaugă ½ linguriță de sare și amestecă cu mâna. Lasă să se stoarcă dovleceii în sită timp de 15 minute. Sarea are rolul de a scoate toată zeama din dovlecei.

După 15 minute, ia în mână o parte din dovleceii rași și stoarce-i cât de bine poți pentru a elimina tot lichidul din ei. Cu cât îi storci mai bine, cu atât vei avea nevoie de mai puțină făină.

Pancakes cu dovlecel si parmezan - foodieopedia.ro

După ce ai stors dovleceii, pune-i într-un bol împreună cu mărarul tăiat mărunt, ceapa verde tăiată rondele subțiri, cele două ouă, parmezanul ras, puțină sare și piper după gust. Amestecă cu mâna toată compoziția. Adaugă în bol pe rând și făina, amestecând în continuare cu mâna până obții un aluat omogen.

Unge o tigaie cu puțin ulei de măsline, apoi ia o lingură generoasă din aluat și formează clătitele în tigaie. Nu trebuie neaparat să fie perfect rotunde. Prăjește-le la foc mic, timp de 1 minut – 1 minut jumate pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.

Lasă clătitele cu dovlecel și parmezan să se răcească complet, apoi servește-le deasupra cu iaurt grecesc, extra ceapă verde și mărar. Mie îmi place să adaug și fulgi de chilli.

Clatite cu dovlecel , marar si parmezan - foodieopedia.ro

Să aveți poftă!

Ce mai trebuie să știi despre această rețetă?

Reteța face parte dintr-un proiect, în care sunt și eu implicată alături de alți 11 bloggeri culinari din România. Este vorba despre un calendar cu rețete ilustrate. Fiecare rețetă corespunde unei luni din an, iar ingredientul vedetă este cel care se află în plin sezon în luna respectivă. Eu am ales luna iulie, iar ingredientul vedetă este ,,dovlecelul”.

Ideea proiectului este a Andreei de la andreeaillustration.ro , care și-a dorit să conceapă un calendar pentru anul 2020, ca să înveselască bucătăria oricărui pasionat de gătit și să-l inspire cu cele 12 rețete potrivite pentru fiecare lună a anului. Cei care vor cumpăra calendarul, vor găsi rețeta mea de ,,Clatite cu dovlecel” la luna iulie.

Perioada în care se poate comanda: 1 noiembrie – 10 decembrie.

Perioada de livrare: 1 decembrie – 15 decembrie.

Prețul este de 40 lei.

Acest calendar face parte și din Cutia Cadou pentru Bucătari , care conține: Meal Planner și listă de cumpărături, calendarul cu rețete ilustrate și un caiet de rețete personalizat. 

Ajutam asociatia ,,O masa calda”

Din prețul fiecărui calendar vândut, 10 lei merg către asociația “O Masa Caldă”. Această sumă acoperă aproximativ 5 mese calde pentru copiii din familii cu dificultăți financiare și oameni fără adăpost.

Calendarul se poate comanda în limita stocului disponibil, accesând următorul link: Calendar cu Rețete Ilustrate .

Cod de reducere 10% 

NICOLETA10 este codul meu de reducere, și este valabil atât pentru calendarul în sine, cât și pentru cutia pentru bucătari.

Fie că îl dorești pentru tine, fie că vrei să-l faci cadou unei persoane dragi, pasionată de gătit, calendarul cu rețete ilustrate poate fi o sursă de inspirație în bucătărie.

Mie nu-mi rămâne decât să o felicit pe Andreea pentru talentul ei, dar mai ales inițiativa de a dona 10 lei din fiecare comandă asociației ,,O masă caldă”. Asemenea persoane merită încurajate și apreciate pentru munca și dăruința lor.

 

Mă găsești și pe:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *