Cotlet de porc la gratar cu sos dulce-acrisor

Ok, recunosc: rețeta aceasta am luat-o ca pe un experiment pentru mine, nu intenționam să o transform într-o rețetă pentru blog, dar am zis totuși să îmi iau aparatul și să fac poze, că poate-poate iese ceva bun. Și aici mă refer la faptul că nu am mai mâncat în viața mea acest gen de preparat și nici nu aveam încredere în el.

cotlet de porc cu sos dulce acrișor 8

De mult mi-am dorit să fac un preparat în care să am o bucată de carne și un sos pe bază de fructe. Tot am văzut prin blogosferă și pe la concursurile culinare acest gen de sos din oțet balsamic și coacăze negre sau afine și am vrut neaparat să-l fac și eu. Nu am mai mâncat înainte acest sos, habar n-am cum ar trebui să fie la gust, dar vă spun sincer că mi-a ieșit tare bun. Acuma sper ca acesta să fie și gustul corect :))

cotlet de porc cu sos dulce acrișor 6 
Cotletul de porc cu acest sos dulce acrișor din coacăze negre poate părea fancy/sofisticat, dar nu e deloc așa, e o rețetă chiar foarte simplă și cu un buget la care fiecare are acces.

Hai să vedem rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE (pt. 2 porții)
4 bucăți de cotlet de porc
150 ml. oțet balsamic
100 gr. coacăze negre (poți să folosești afine dacă dorești)
sare, piper
Garnitura la alegere (eu am preferat să mănânc cu baby morcovi și mazăre verde)

cotlet de porc cu sos dulce acrișor
____________________________________
PREPARARE
Pune 150 ml. oțet balsamic într-o tigaie și lasă pe foc până dă primul clocot. Când începe să fiarbă, pune coacăzele negre, iar cu ajutorul unei furculițe zdrobește coacăzele. Lasă sosul să se reducă la foc mic pentru 13-15 minute, amestecând frecvent. Gustă, iar dacă ți se pare prea acru, adaugă o lingură de miere, lucru pe care și eu l-am făcut.

cotlet de porc cu sos dulce acrișor 01

Între timp, condimentează cotletele de porc cu sare și piper și prăjește-le într-o tigaie grill pentru 4-5 minute pe fiecare parte. Eu am folosit o garnitură din mazăre verde și baby morcovi, pe care i-am fiert 5-7 minute. Am condimentat doar cu sare și piper.

Pune totul pe o farfurie și bucură-te de acest preparat.

Fratele meu a fost foarte încântat, chiar m-am mirat că i-a plăcut această combinație pentru că el e mai pe clasic. Înseamnă că mi-am făcut treaba bine 🙂 

cotlet de porc cu sos dulce acrișor 5

Să aveți poftă!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *