Crostini cu branza de vaci, sfecla rosie si portocale

Dragii mei, azi vă prezint o rețetă de crostini cu brânză de vaci, sfeclă roșie și portocale. Crostini sunt niște gustări-aperitive tradiționale din Italia, care pot fi preparate cu ingrediente simple și diferite, la care, practic, nu ai nevoie de o rețetă anume. Ai nevoie doar de imaginație și să știi să combini niște gusturi, astfel încât să iasă ceva delicios.

crostini cu sfecla rosie, branza de vaci si portocale 02

Consider că sfecla și brânza (feta, mozzarela, brânză de vaci, telemea, ricotta etc.) nu poate da greș niciodată într-un preparat. Tocmai de aceea eu am ales pentru astfel de gustări să folosesc brânză de vaci tartinabilă, însă nu din aceea la cutie. Dacă vă gândiți să faceți această rețetă, cumpărați branză de vaci cremoasă din aceea care se vinde la gram de la vitrină (eu am luat-o de la Kaufland). Cu siguranță va face diferența 🙂

Modul de preparare este foarte simplu:
____________________________________
INGREDIENTE
300 gr. brânză vaci cremoasă
1 baghetă de pâine (eu am folosit baghetă fitness cu semințe de la Kaufland )
2 portocale
½ sfeclă roșie
2 linguri miere de albine
Opțional: miez de nucă

crostini cu sfecla rosie, branza de vaci si portocale 00

____________________________________
PREPARARE

Curăță și taie sfecla în cuburi, condimentează cu un praf de sare și bagă la cuptor pe o tavă cu hârtie de copt pentru 15-20 minute la foc mic. Amestecă cubulețele de sfeclă din când în când și ai grijă să nu se ardă. Poți să le stropești cu puțină zeamă de portocale sau lămâie pe la mijlocul timpului.

crostini cu sfecla rosie, branza de vaci si portocale 05

Spală bine-bine portocalele, iar apoi răzuiește coaja lor. Pune coaja răzuită peste brânza de vaci și amestecă. Înlătură partea albă de la portocală, desfă cu grijă feliile de portocală și așează-le pe o farfurie. Taie bagheta de pâine în felii (cca. 1 cm). Poți să le rumenești puțin într-o tigaie, dacă dorești să fie mai crocante.

După ce s-au copt cubulețele de sfeclă (ar trebui să fie moi), este timpul să trecem la asamblare. Unge feliile de pâine cu brânza de vaci, pune câteva cuburi de sfeclă roșie peste brânză, iar deasupra o felie de portocală. Repetă operațiunea până nu mai ai nicio felie de pâine. Așează-le pe un platou/farfurie, iar deasupra toarnă puțină miere de albine.

crostini cu sfecla rosie, branza de vaci si portocale 04

Dacă până și fratelui meu i-au plăcut aceste gustări, care nu este obișnuit cu astfel de combinații, eu zic că merită să le dați și voi o șansă. Sunt tare bune!

crostini cu sfecla rosie, branza de vaci si portocale

Să vă fie de bine!

Nu uitați să dați LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *