Despre mine

Salut! Eu sunt Nicoleta, am 25 de ani, m-am născut și am crescut în Sighetu Marmației, acolo unde se agața harta-n cui. Dacă nu ați ajuns prin nordul țării, să știți că Maramureșul este un colț de rai. Mă ofer să fiu ghidul vostru, numai să veniți să vedeți cât de fain este la Maramu’. Din 2012 am venit la studii în Cluj-Napoca, inima Transilvaniei și nu am mai plecat de aici. 

Nicoleta Foodieopedia

De unde pasiunea pentru gătit?

Pasiunea pentru gătit o am încă de când eram mică. Țin minte cum stăteam pe lângă mama și o ajutam mereu în bucătărie la treburi mici. Un lucru pe care trebuie să vi-l mărturisesc este că, până la vârsta de 14 ani m-am temut să pornesc  aragazul, iar 3 ani mai târziu a trebuit să gătesc singură pentru întreaga familie, pentru că mama a plecat în Italia cu munca. Prima mea maioneza a fost un eșec total, am plâns, am aruncat totul la gunoi, am reluat și mi-a ieșit perfect. 

În prezent îmi petrec o parte din timp documentându-mă despre anumite rețete, dar și pregătind mâncăruri care nu necesită mult timp de gătire, la care ai nevoie doar de câteva ingrediente, rețete clasice, tradiționale, dar pregătite într-un mod mai sănătos. Cine n-ar vrea asta, mai ales că acum toată lumea vrea să arate mai bine și este mult mai interesată de un stil de viață echilibrat.

Oamenii apropiați au observat că îmi place foarte mult să gătesc și m-au încurajat să pornesc acest blog. A trecut multă vreme până să-mi dau seama că de fapt de asta aveam eu nevoie pentru a împărtăși cu ceilalți pasiunea mea pentru gătit: un blog. Pe FOODIEOPEDIA veți vedea că nu respect întru totul rețetele originale și încerc să-mi pun tușa mea personală. Foodieopedia.ro este un blog care se adresează tuturor celor care sunt în căutare de rețete simple, rețete sănătoase, celor la început de drum într-ale gătitului, dar și celor mai experimentați.

Pasionată de sport și nutriție

Despre mine pot să vă mai zic că mă interesează și partea cu sportul și că de câțiva ani frecventez o sală de fitness, la care nu merg neaparat pentru performanțe extraordinare, ci doar pentru a avea un tonus și o rezistență mai bună. 

nicoleta - foodieopedia

(mic dejun, apă și sport – 3 cuvinte care mă definesc)

nicoleta - foodieopedia

Duc un stil de viață cât mai sănătos și mă pasionează foarte mult nutriția, fapt pentru care m-am înscris și la cursuri de Tehnician Nutriționist. De multe ori în rețetele mele veți vedea că dau și anumite informații nutriționale despre produse/ingrediente, de ce sunt bune, de ce trebuie mâncate mai des, care sunt beneficiile acestora asupra organismului s.a.m.d.

Îmi place foarte mult fotografia culinară (food photography) și încerc pe zi ce trece să fac poze cât mai reușite preparatelor mele. Am investit într-un aparat foto profesionist, dar pe parcurs mi-am achiziționat și diferite recuzite: boluri sau farfurii ciudate/colorate, linguri din lemn, naproane, tăvi și diferite artificii, care să mă ajute în stilizarea pozelor. Știți cum se zice, o poză face cât o mie de cuvinte.

foodieopedia

Vreau să subliniez un singur lucru: nu sunt vreun MasterChef, vreun guru în bucătărie, ci doar o fată căreia îi place să gătească și să mănânce. O adevărată GURMANDĂ/FOODIE!

În încheiere aș vrea să vă explic numele acestui blog: foodie = o persoană cu un interes particular/deosebit în mâncare, un gurmand; -opedia = sufix de la encicl – opedia.

Așadar ,,FOODIEOPEDIA” = Enciclopedia unui Gurmand. 

Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați LIKE & SHARE pe rețelele de socializare! De asemenea, dacă vreți să fiți la curent cu rețetele mele, dați un LIKE paginii de Facebook Foodieopedia . 

Mă găsiți și pe INSTAGRAM unde sunt foarte activă și vă arăt ce se întâmplă și în spatele cortinei.

V-am țucat! 

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!