Despre mine

Salut! Eu sunt Nicoleta, am 25 de ani, m-am născut și am crescut în Sighetu Marmației, acolo unde se agața harta-n cui. Dacă nu ați ajuns prin nordul țării, să știți că Maramureșul este un colț de rai. Mă ofer să fiu ghidul vostru, numai să veniți să vedeți cât de fain este la Maramu’. Din 2012 am venit la studii în Cluj-Napoca, inima Transilvaniei și nu am mai plecat de aici. 

Nicoleta Foodieopedia

Îmi petrec o parte din timp documentându-mă despre anumite rețete, dar și pregătind mâncăruri care nu necesită mult timp de gătire, la care ai nevoie doar de câteva ingrediente, rețete clasice, tradiționale, dar pregătite într-un mod mai sănătos. Cine n-ar vrea asta?

Oamenii apropiați au observat că îmi place foarte mult să gătesc și m-au încurajat să pornesc acest blog. A trecut ceva vreme până să-mi dau seama că de asta aveam eu nevoie pentru a împărtăși cu ceilalți pasiunea mea pentru gătit. Pe FOODIEOPEDIA veți vedea că nu respect întru totul rețetele originale și încerc să-mi pun tușa mea personală. Acest blog se adresează tuturor celor care sunt în căutare de rețete simple, rețete sănătoase, celor la început de drum într-ale gătitului, dar și celor mai experimentați. Poate că preparatele mele nu vor fi pe placul tuturor, ce să-i faci, oameni diferiți, gusturi diferite, dar sper măcar să apreciați munca mea aici.

Despre mine pot să vă mai zic că mă interesează și partea cu sportul, merg de ceva vreme la sală și încerc să am un stil de viață cât mai sănătos. Mă pasionează foarte mult și partea cu nutriția, de aceea de multe ori în rețetele mele veți vedea că dau și informații despre anumite produse, de ce sunt bune, de ce trebuie mâncate mai des s.a.m.d. Îmi place foarte mult fotografia culinară (food photography) și încerc pe zi ce trece să fac poze cât mai reușite preparatelor mele. 

foodieopedia

Vreau să subliniez un singur lucru: nu sunt vreun MasterChef, vreun guru în bucătărie, ci doar o fată căreia îi place să gătească și să mănânce. O adevărată GURMANDĂ/FOODIE!

În încheiere aș vrea să vă explic numele acestui blog: foodie = o persoană cu un interes particular/deosebit în mâncare, un gurmand; -opedia = sufix de la encicl-opedia.

Așadar ,,FOODIEOPEDIA” = Enciclopedia unui Gurmand. 

Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați LIKE & SHARE pe rețelele de socializare! De asemenea, dacă vreți să fiți la curent cu rețetele mele, dați un LIKE paginii de Facebook Foodieopedia . 

Mă găsiți și pe INSTAGRAM .

V-am țucat! 

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!