Drob de ciuperci

Încă puțin și sărbătorim Paștele. O sărbătoare în care se adună la masă toți membri familiei, să petreacă timp împreună și să mănânce din bucatele sfințite la Slujba de Înviere:
pască, ouă roșii, preparate din miel (friptură, drob), șuncă fiartă (jambon), sos de smântână cu hrean, vin roșu, le știți și voi, că doar tot românul are pe masa lui în ziua de Paște astfel de preparate. Numai când mă gândesc la ele deja mi se face poftă și abia aștept să mă duc acasă în Maramureș.

drob de ciuperci

Poate sunt mulți cărora nu le place carnea de miel, așa că un drob de ciuperci este numai bun. Se poate face și cu carne de pui sau porc dacă totuși dorești să-l faci cu carne. Consider că un astfel de drob poate fi gătit în orice moment din an, nu trebuie să fie pregătit doar de Paște, că așa e obiceiul. Eu îl fac ori de câte ori am ouă multe în casă, ciuperci și ceva legume rămase prin frigider. Știți principiul acela: nimic nu se pierde, totul se tranformă. 

drob de ciuperci3

Mie îmi place tare mult acest drob de ciuperci. Chiar dacă lipsește carnea (proteina animală) totuși mi-e asigurată o cantitate destul de bună de proteină din ciuperci și ouă. 

Ne punem șorțul și trecem la trebă!
____________________________________
INGREDIENTE
500 gr. ciuperci curățate și tăiate
4 ouă + 1 ou pentru a-l pune deasupra drobului
3-4 fire de ceapă verde tăiate
1 ardei kapia/gras roșu tăiat în bucăți mai mici
1 cană de cașcaval ras
1 legătură de pătrunjel + 1 legătură de mărar tocate mărunt
3-4 linguri de pesmet
ulei de măsline
sare&piper

drob de ciuperci
____________________________________
PREPARARE
Pune puțin ulei de măsline într-o tigaie și sotează ciupercile până se evaporă toată apa. Scoate ciupercile într-un bol. În aceeași tigaie mai adaugă puțin ulei de măsline și călește partea albă de la firele de ceapă verde pe care le-ai tăiat + ardeiul kapia. După ce s-au călit, scoate-le din tigaie și pune-le în bol peste ciuperci. Partea verde de la ceapa eu am pus-o proaspătă în compoziție.

drob de ciuperci

Adaugă și restul ingredientelor în bol, condimentează cu sare, piper și amestecă bine.

Într-o tavă de chec pune foaie de copt, unge-o cu puțin ulei de măsline și adaugă compoziția în tavă. Bate 1 ou și adaugă-l deasupra drobului. Bagă la cuptor pentru 35-40 minute, până se rumenește frumos. Lasă să se răcească vreo 20 minute, apoi taie.

drob de ciuperci2

Să vă fie de cel mai bine!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *