Fettuccine cu legume la tigaie

Salutare, dragilor! Pe o scală de la 1 la 10 cât de mult vă plac pastele? Eu cred că pastele, indiferent de tipul lor reprezintă unul dintre cele mai versatile alimente pe care oricine ar trebui să le aibă în casă. Se pot face o grămadă de rețete care mai de care mai gustoase și se pregătesc foarte repede.

paste fettucine cu legume la tigaie

Iubesc pastele la nebunie, iar cei apropiați mie pot să confirme acest lucru. Nu le mănânc foarte des, dar și atunci când am poftă, recunosc că îmi pun în farfurie chiar și 2 porții.

De data aceasta am gătit paste fettuccine cu legume la tigaie, o rețetă nemaipomenit de bună, foarte rapid de preparat, care poate fi mâncată atât la prânz, cât și la cină, reprezentând o masă destul de ușoară. Pentru această rețetă nu am stat foarte mult pe gânduri, a fost pur și simplu un impuls de moment, o rețetă mai mult improvizată. Îmi era foame, aveam toate ingredientele în frigider și am zis, de ce nu? Rezultatul a fost unul foarte bun. 

paste fettucine cu legume la tigaie 1

Curioși cum am făcut această rețetă?
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 2 porții)
150 gr. paste fettuccine
1 vânătă mică, spălată și tăiată cubulețe
1 dovlecel mic, spălat și tăiat cubulețe
5-6 roșii cherry, spălate și tăiate în jumătăți
1 sau 2 căței de usturoi (sau după gust)
ulei de măsline pentru călit
Condimente: sare, piper, busuioc uscat

*Legumele pot să difere în funcție de preferințele fiecăruia

paste fettucine cu legume la tigaie
____________________________________
PREPARARE
Fierbe pastele fettuccine în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp pune 3-4 linguri ulei de măsline într-o tigaie și sotează vânăta tăiată cubulețe pentru 3 minute, amestecând din când în când. Vânăta absoarbe foarte repede uleiul, așa că dacă mai este nevoie, mai adaugă puțin ulei.

După acest timp, adaugă și dovlecelul și sotează pentru încă 2-3 minute. Taie roșiile cherry în jumătăți și adaugă-le și pe ele împreună cu usturoiul zdrobit în tigaie și sotează până se înmoaie puțin roșiile. Condimentează cu sare și piper.

paste fettucine cu legume la tigaie 6

În acest moment pastele ar trebui să fie fierte (al dente), stoarce-le și păstrează puțin din apa în care au fiert. Adaugă pastele fettuccine în tigaie, pune 2-3 linguri din apa în care au fiert, amestecă-le împreună cu legumele și mai lasă pe foc aproximativ 1 minut.

Gustă și vezi dacă mai trebuie sare și piper. Condimentează și cu puțin busuioc uscat. După preferințe, puteți să puneți deasupra și niște parmesan ras.

paste fettucine cu legume la tigaie 2

 

Să vă fie de cel mai bine!

Dacă vă plac rețetele de pe acest blog, nu uitați să dați LIKE paginii de Facebook Foodieopedia pentru a fi tot timpul la curent cu ultimele postări.

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *