Ficăței de pui cu mămăligă

Știi acel preparat pe care îl mănânci cu poftă și îți mai pui o porție pentru că este prea bun? Ei bine, ficățeii de pui cu mămăligă este acel fel de mâncare pe care îl mănânc oricând pe nerăsuflate. Bineînțeles că pe masă nu pot lipsi castraveții murați primiți de la bunica. Yummy, Yummy!

ficatei cu mamaliga

Știu multe persoane cărora nu le place ficatul. Să fie oare din cauza aspectului? Ce-i drept nici mie nu mi-a plăcut, mai ales în perioada copilăriei. Și când mă gândesc că acum îl mănânc cel puțin o dată pe lună.

Tocănița de ficăței este un preparat foarte simplu și rapid de făcut. Se poate mânca alături de un piure de cartofi, cartofi naturi, orez fiert, însă eu prefer mămăliguța.

Iată și rețeta:

____________________________________
INGREDIENTE pentru 4-5 porții:

1 kg de ficăței de pui
3-4 cepe medii (eu am folosit cepe roșii, dar poți să folosești și galbene)
2-3 morcovi, ½ ardei gras roșu, 2 căței de usturoi
2-3 linguri ulei
Suc de roșii/roșii cuburi
Pătrunjel tocat
Sare, piper
Pentru mămăligă: 1 cană de făină de mălai (300 gr), 3 căni de apă, sare.

ficaței cu mamaliga
____________________________________
PREPARARE
Înainte de a pregăti ficatul, lasă-l într-un bol cu apă rece pentru a ieși sângele din el, după care pune-l într-o strecurătoare și lasă să se scurgă apa. Între timp curăță de coajă ceapa, morcovii și usturoiul. Taie ceapa și ardeiul gras în bucăți mici, taie morcovii în rondele, zdrobește și mărunțește usturoiul.

Într-o tigaie/oală pune cele 3 linguri de ulei la încins și călește ceapa cu un vârf de sare la foc mic pentru 3-5 minute, amestecând din când în când să nu se ardă.

ficatei cu mamaliga

După ce s-a călit ceapa adaugă morcovii și ardeiul gras și lasă la călit 2 minute. Adaugă și ficatul curățat și stors de apă. Amestecă totul, condimentează cu sare și piper și lasă la călit 2-3 minute, amestecând din când în când.

ficatei cu mamaliga

Adaugă 2 pahare de apă peste ficat sau cât să-l acopere și lasă la fiert până scade apa. La final adaugă sos de roșii/roșii cuburi, amestecă și mai lasă pe foc 3-5 minute.
Presară pătrunjel tăiat deasupra. Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat cu sare și piper.

Mămăliga:
Pune într-o oală 3 cani de apă cu sare la fiert. Cand fierbe apa, adaugă în ploaie 1 cană de făină de mălai și amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloașele.
Dă focul la mic, lasă conținutul să fiarbă pentru 3-5 minute și amestecă constant pentru a nu se prinde de oală.

ficatei cu mamaliga

Servește ficățeii cu mămăligă și castaveți murați.

ficatei cu mamaliga

Poftă bună!
P.S. Nu uita să dai Like paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *