File de macrou cu piure de mazăre și sos de lămâie

File de macrou la cuptor cu piure de mazăre verde și sos de lămâie. O rețetă care cu siguranță îți va plăcea.

Îmi place peștele și îl gătesc ori de câte ori am ocazia. Macroul se află printre preferații mei: este foarte sănătos, conține acizi grași omega 3, o cantitate destul de mare de proteine, este slab caloric, foarte ușor de gătit, poate fi mâncat atât la masa de prânz, dar și la cină.

macrou cu piure de mazăre și sos de lămâie

Despre piureul de mazăre pot să vă spun atât: pește+piure de mazăre=curcubeu pe cerul gurii! Piureul de mazăre verde are o textură foarte frumoasă, este cremos și merge foarte bine în combinație cu orice pește. Am tot încercat să găsesc alternative al sosului clasic de usturoi, care recunosc că merge foarte bine cu orice pește, dar am vrut să încerc ceva nou. Am tot căutat rețete și am găsit acest sos de lămâie emulsionat.

Deși pare greu la prima vedere, sosul de lămâie este foarte ușor de preparat. Necesită răbdare și o tehnică (vezi jos la descrierea preparatului), dar finalul este prea bun.
macrou cu piure de mazăre și sos de lămâie
Poftă bună și spor la gătit!
____________________________________
INGREDIENTE
3 bucăți de macrou file
500 gr mazăre verde congelată
4-5 lămâi
3 căței de usturoi
100 ml ulei de măsline
100 ml apă
sare, piper, busuioc

____________________________________
PREGĂTIRE
Marinează macroul cu sare, piper, 1 cățel de usturoi zdrobit și un pic de ulei de măsline și lasă-l la frigider 1h. Într-o tavă pune foaie de copt, stropește-o cu un pic de ulei de măsline și pune macroul la cuptor pentru 40-45 min

macrou cu piure de mazăre și sos de lămâie

Piureul de mazăre verde
Fierbe mazărea pentru 5 minute, apoi strecoarăle, dar păstrează apa în care au fiert.
Pune mazărea într-un blender, adaugă sare, piper, 2 căței de usturoi, ½ din sucul de la o lămâie și 3 linguri de ulei de măsline. Blendează mazărea și adaugă din apa în care a fiert mazărea atât cât este nevoie pentru a obține un piure. Opțional: unt

Sosul de lămâie
Într-o oală mică pune apa la fiert. Cu un curățător de legume, decojește lămâile (doar partea galbenă). Pune cojile de la lămâi în oală și fierbe-le pentru 2 minute. Atuncă apa, păstrează cojile.
În aceeași oală pune din nou apă la fiert și repetă procedura de mai sus de 5-6 ori. În acest fel cojile de la lămâi își pierd amăreala.

macrou-cu-piure-de-mazare-si-sos-de-lamaie

Pune cojile de la lămâi într-un blender împreună cu 100 ml apă, 100 ml ulei de măsline, ½ din sucul de la o lămâie, puțină sare și un pic de zahăr, apoi blenduiește-le 2 minute. Vei obține un sos fin emulsionat.

Acuma poți să pui toate preparatele în farfurie și să te bucuri de această rețetă super gustoasă.

file de macrou cu piure de mazare si sos de lamaie

Să vă fie de bine!

P.S. Nu uitați să dați LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete!

LIKE aici -> Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *