Fish&Chips – calatorie culinara in Anglia

Dragilor, călătoria culinară de azi ne duce în … (se aud tobele)…în Anglia. Greu mi-a fost să aleg un preparat de acolo. Oscilam între micul dejun englezesc (english breakfast) și fish&chips*, adică pe românește, pește cu cartofi. Am ales a doua variantă. 

fish&chips

Fish & Chips – un preparat tradițional din Anglia, căruia m-am gândit să-i dau o notă sănătoasă. La origini, rețeta este diferită față de modul în care eu am ales să o fac, adică, peștele este un pește pane, cartofii sunt albi, ambele ingrediente fiind prăjite în baie de ulei, plus că se folosesc diferite sosuri (ketchup, sos de maioneză). De aceea, cu timpul a fost transformată într-o mâncare de tip fast-food pentru că îndeplinește toate condițiile. În Anglia, acest preparat se găsește în aproape orice pub sau restaurant, tocmai pentru că este specific zonei.

fish&chips

Modul în care eu am gătit acest preparat este mult mai light și mult mai sănătos, chiar dacă vorbim de asocierea unui pește cu cartofi. Hai să vedem rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 2 porții)
4 bucăți de pește file (la alegere: pangasius/cod)
2 cartofi dulci
200 gr. mazăre verde
2 lămâi
2-3 linguri de pesmet
puțin pătrunjel
ulei de măsline
sare, piper, busuioc uscat

fish&chips
____________________________________
PREPARARE
Pune pesmetul, sarea, piperul, busuiocul uscat, pătrunjelul tocat și coaja rasă de la o lămâie într-o farfurie/bol și amestecă. Așează feliile de pește pe o tavă cu foaie de copt, acoperă o parte a feliilor de pește cu amestecul din pesmet, stropește cu puțin ulei de măsline, apoi bagă la cuptor pentru 25-30 minute sau până se rumenește crusta de deasupra. Dacă dorești, poți să faci peștele simplu, fără acea crustă.

fish and chips

Spală și taie cartofii dulci în bucăți mai mici (eu am făcut wedges). Condimentează cu sare, piper și puțin ulei de măsline și baga-i la cuptor deodată cu peștele pentru 20-25 minute.

Cât timp se gătesc cartofii dulci și peștele, pune la fiert mazărea pentru 5-7 minute. Pune mazărea verde fiartă într-un blender, împreună cu puțină sare, piper, sucul de la ½ lămâie și puțin ulei de măsline și mixează până devine o pastă/piure. (poți sp folosești și un blender vertical/de mână).

După ce s-au gătit toate ingredientele, așează-le pe o farfurie și savurează din plin acest preparat.

fish&chips

fish&chips3

Să aveți poftă!

*Chips – așa zic englezii cartofilor prăjiți

Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *