Gustul copilăriei. Paste cu nucă și stafide

Rețeta de paste cu nucă și stafide este unul dintre preparatele care cu drag îmi aduce aminte de vremea când stăteam la bunici. Bunica obișnuia să-mi facă aceste paste destul de des pentru că îmi plăceau foarte mult.Alegea fie paste spirale, fie tăieței mai lați, dar trebuie să recunosc că preferam farfalele pentru că îmi plăcea forma lor.

paste cu nuca și stafide

Când nu știu ce să mai gătesc, mă gândesc la ce mâncam în copilărie. E cel mai simplu. Cred că au trecut mai bine de 15 ani de când n-am mai mâncat paste cu nucă și stafide. Vă puteți imagina că nu m-am limitat doar la o porție de data asta. Upppppss!

Sunt sigură că ați mâncat măcar o dată în copilărie paste pregătite în acest mod. Acuma nu știu dacă să încadrez acest preparat în zona deserturilor sau la un fel principal, pentru că mie îmi pare mai degrabă un desert. Pastele sunt moi, dulci de la stafide și zahar, plus partea ușor crocantă de la nuca măcinată.

paste cu nuca si stafide

Furculița perfectă

paste cu nuca si stafide

Sunt perfecte pentru cei care țin post (bunica le făcea des în post) sau pentru orice moment în care simți nevoia să te întorci cu gândul la gustul de altă dată 🙂

Ia să vedem și rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE
300 gr. paste (la alegere)
1 mână plină de miez de nucă
2 linguri de stafide
1 linguriță de scorțișoară
3 lingurițe de zahăr brun
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingură de esență de rom/vanilie
un vârf de sare
____________________________________
PREPARARE
Fierbem pastele cu un vârf de sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Cât timp se fierb pastele, măcinăm nuca. Într-un bol punem nuca măcinată, scorțișoara, zahărul, stafidele (pe care le-am înmuiat ulterior în puțină apă cu 1 lingură de esență de rom) și amestecăm bine compoziția.
paste cu nuca și stafide
Strecurăm pastele, le transferăm într-un bol, punem cele 3-4 linguri de ulei, compoziția de nucă și stafide și amestecăm totul bine.
paste cu nuca si stafide
Se pot servi calde sau reci.
paste cu nuca si stafide
Poftă bună!

Notă:
În locul uleiului puteți să folosiți și unt (cam 2 linguri).
Puteți să puneți mai mult zahăr decât am pus eu. Important este să potrivești gustul acestui preparat în funcție de preferințele tale.
Există varianta în care poți să adaugi și pesmet, pe care îl rumenești un pic într-o tigaie împreună cu zahăr, să amesteci totul cu compoziția de nucă, stafide și scorțișoară și să pui peste paste.

Voi ați mâncat așa ceva în copilărie? 🙂

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *