Hummus cu ardei copt

Rețeta de hummus cu ardei copt este a 5-a rețetă de hummus pe care o am pe blog. Dintre toate cele 5 rețete n-aș putea spune că am una preferată, toate-mi plac, dar trebuie să recunosc că rețeta clasică o fac cel mai des, pentru e cea mai la îndemână. Însă în ultima vreme am tot încercat varianta aceasta cu ardei copt și pur și simplu nu mă mai satur de ea, așa că m-am gândit că ar fi frumos din partea mea să vă arăt și vouă rețeta, pentru că asta fac deobicei, vă arăt rețetele pe care le încerc și dacă merită ,,laude”, atunci ajunge și pe blog.

Vezi și celelalte 4 rețete de hummus AICI 🙂

hummus cu ardei copt - foodieopedia

Multe n-ar fi de spus despre rețetă, este practic rețeta clasică de hummus + că mai adaugi un ardei copt în el. Ai nevoie de un blender vertical sau un robot de bucătărie, o tigaie grill, câteva condimente și asta e. Hummus-ul în general se face foarte repede, cu atât mai repede și mai simplu dacă folosești năut la conservă, gata fiert. Eu îl mănânc destul de des, fie la micul dejun pe niște crackers integrali, fie ca o gustare sau chiar ca o masă principală, unde mai adaug legume (morcovi, castraveți, apio) sau alături de niște salata tabbouleh + lipie integrală și în felul acesta am parte de un meniu libanez cinstit. Desigur că poate fi servit și la o masă festivă ca aperitiv/dip.

 hummus cu ardei copt - foodieopedia

Un lucru pe care cred că îl menționez de fiecare dată când fac hummus este acesta: eu nu folosesc tahini (pasta de susan) în rețetă. Mi se pare că amărăște hummus-ul și nu-mi place gustul pe care i-l dă. La fel, încerc pe cât posibil să nu folosesc ulei de măsline sau să folosesc cât mai puțin (1 lingură). De data aceasta nu am folosit ulei de măsline și am pus în aplicare trucul meu, adică, dacă a fost nevoie de extra lichid pentru a ajuta blenderul la mixat ingredientele, am adăugat puțin din lichidul din conserva unde a stat năutul. În plus, pasta tahini și uleiul de măsline nu fac altceva decât să adauge calorii în plus. Știați că o lingură de ulei de măsline are undeva la 120 kcal și că o lingură de tahini 89 kcal? Ei bine, prefer să le evit sau eventual să ,,păstrez” acele calorii pentru o gustare în plus sau un desert nevinovat. Ies în câștig de fiecare dată și îmi satisfac și alte pofte.

Acum hai să trecem la treabă și să vă arăt cât de simplu se face acest delicios hummus cu ardei copt!
____________________________________
INGREDIENTE
1 cutie de năut
1 ardei gras roșu (200-230 gr.)
1 cățet de usturoi
2 linguri zeamă de lămâie
câteva frunze de pătrunjel
1 lingură susan
Condimente: ½  linguriță chimen măcinat, sare&piper (după gust)
Opțional: fulgi de chili

 hummus cu ardei copt - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE
Pentru început pune o tigaie grill pe foc, las-o să se încingă, apoi pune ardeiul roșu în tavă ca să se coacă. Întoarce-l pe toate părțile pentru a se coace uniform. Dacă stai la casă și ai grill afară, atunci îți recomand să-l folosești. După ce s-a copt ardeiul și a devenit moale, ia-l din tigaie și pune-l deoparte pentru a se răci.

hummus cu ardei copt .foodieopedia

Cât timp se răcește ardeiul, pune năutul din conservă într-o sită și spală boabele de năut sub un jet de apă. Într-un bol pune năutul, usturoiul, semințele de susan, pătrunjelul, condimentele și zeama de lămâie. Eu am folosit un blender vertical (de mână), dar dacă folosești un robot de bucătărie, pune ingredientele în robot. După ce s-a răcit ardeiul, decojește-l frumos, apoi pune-l în bol (sau robot) peste restul ingredientelor și mixează totul până devine o pastă cremoasă.

*Cum în rețetele mele de hummus nu folosesc tahinni și nici ulei de măsline (v-am menționat mai sus motivele), dacă este nevoie de ceva lichid pentru a ajuta blenderul la mixat, atunci adaug puțin lichid din conserva în care a stat năutul.

Pune hummus-ul cu ardei copt într-un bol, iar deasupra presară puține semințe de susan, fulgi de chili și ceapă roșie.

 hummus cu ardei copt - foodieopedia

 hummus cu ardei copt - foodieopedia

Servește cu crackers integrali, pe felii de pâine integrală, de secară și/sau diverse legume: morcovi, țelină apio, ridichi etc.

Să aveți poftă!

Ce alte rețete de hummus ați mai încercat în afară de cel clasic?

Cu drag,

Nicoleta!

P.S. Vreau să vă arăt minunăția asta de tigaie grill pe care am primit-o de la mama din Italia și pe care am inaugurat-o odată cu rețeta aceasta de hummus cu ardei copt.

Tigaia are 2 fețe detașabile, prevăzute cu garnitură pentru închidere etanșă. Fețele pot fi folosite și separat, una e grill, iar cealaltă poate fi folosită pentru prăjit. Îmi place tare mult pentru că atunci când vreau să fac ceva la grill, nu miroase în casă a ars/a prăjit, ceea ce e un mare plus.

tigaie grill dublă kasanova

Știu că sunteți mulți în situația mea și că urâți momentul în care trebuie să folosiți tigaia grill obișnuită, așa că am făcut un mic research, iar mai jos v-am atașat niște link-uri unde puteți să intrați și dacă vă tentează și credeți că aveți nevoie de așa ceva, sincer vă recomand să vă achizițioanți o astfel de tigaie. Prețurile sunt foarte accesibile.

Tigaie dublă Royalty Line

Tigaie dublă Zilan

Tigaie dublă Cooking by Heinner

Și nu, nu este o reclamă plătită, vreau doar să vă dau o recomandare de un produs de care sunt sigură că ați fi mulțumiți.

Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook Foodieopedia pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *