Hummus cu dovleac copt

Recent m-am mutat în alt apartament și unul dintre primele lucru pe care le-am făcut după ce am aranjat tot în casă, a fost să fac o mică ,,inspecție” a magazinelor de prin apropiere.  M-am bucurat enorm să văd că lângă mine am un magazin doar cu legume și fructe la prețuri mult mai mici decât în majoritatea supermarket-urilor.

Dis de dimineața am fost la acest magazin cu legume și fructe și un dovleac plăcintar mi-a tras cu ochiul așa timid, parcă mă ademenea și îmi spunea: ,,cumpără-mă și fă din mine ce vrei!”. Ha, Ha, Ha! Nici n-am stat pe gânduri, l-am adus acasă, l-am băgat la cuptor și jumătate l-am mâncat așa simplu pentru îmi era foarte dor de dovleac copt. Sezonul acesta nu am mâncat decât o dată și am zis să profit un pic de el cât mai e pe piață. Dacă tot e vineri și postesc, cu cealaltă jumătate m-am hotărât să fac hummus cu dovleac copt. Doar știți deja cât de mult îmi place hummusul, nu degeaba mai am încă 3 rețete pe blog, pregătite în combinații și gusturi diferite: hummus clasic, hummus cu sfeclă roșie și hummus cu vinete coapte

hummus cu dovleac copt 4

Acest hummus cu dovleac copt este super gustos, cremos și partea cea mai bună este că, după părerea mea poate fi mâncat în orice moment al zilei. Dimineața la micul dejun poți să-ți ungi 2 felii de pâine integrală cu hummus cu dovleac sau poate înlocui o gustare alături de 2-3 crakers integrali, de asemenea merge perfect și la prânz sau cină alături de o lipie, pe care o ungi cu hummus, pui niște legume, rulezi frumos lipia și ai o masă delicioasă. De aceea îmi place atât de mult hummusul, este foarte versatil, se poate face în foarte multe combinații și este și foarte sănătos. Perfect pentru cei care țin post, sunt vegetatieni/vegani și au nevoie de o sursă bună de proteine.

hummus cu dovleac copt

Gata cu vorba, să trecem la treabă!
____________________________________
INGREDIENTE
1 conservă de năut fiert
aprox. jumătate de dovleac copt (eu am folosit o cană de dovleac)
1 lingură susan (sau puteți să puneți 1-2 linguri de tahini=pastă de susan)
2 căței de usturoi
2-3 linguri zeamă de lămâie
2-3 linguri ulei de măsline
sare & piper după gust

hummus cu dovleac copt
____________________________________
PREPARARE
Taie dovleacul în jumătate, apoi în felii mai mici. Condimentează-l cu puțină sare, piper sau după gust poți să mai adaugi scorțișoară, ghimbir sau chimen pudră etc. Pune-l într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-l să se coacă până devine moale (40-50 min). După ce s-a copt, înlătură coaja, apoi pune dovleacul într-un bol să se răcească.

hummus cu dovleac copt

Strecoară năutul de apa din conservă și pune-l într-un robot de bucătărie sau într-un bol încăpător dacă aveți blender vertical/de mână. Adaugă și restul ingredientelor amintite mai sus și mixează până devine o pastă cremoasă. Adaugă ulei de măsline atât cât este nevoie, pentru a ajuta robotul de bucătărie la mixarea ingredientelor.

Pune hummusul cu dovleac copt într-un bol și servește-l cu niște crakers, felii crocante de lipie, bruschete, felii de pâine integrală sau legume. De data aceasta eu am ales morcovi, tulpină de țelină/apio și crakers.

hummus cu dovleac copt

hummus cu dovleac copt

Să vă fie de folos!

Nu uita să dai și LIKE paginii de Facebook Foodieopedia pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *