Kiwi pops cu ,,ciocolata”

Încă o nebunie de-a mea, așa aș putea să numesc ceea ce vă arăt azi. Tot timpul când gătesc ceva nou, fratele meu mă întreabă: ,,Nico, iar ce ai visat aseară, azi ai pus în farfurie?”.
Glumă sau nu, cam așa îmi vin toate ideile. Fie îmi aduc aminte de vreun preparat pe care l-am văzut acum ceva timp și vreau să-l reproduc, fie mă consult cu mama și îmi dă idei, fie răsfoiesc pinterest-ul, google-ul și instagram-ul, iar ultima opțiune e și cea spună de fratele meu. De multe ori visez vreo rețetă, iar a doua zi o pun în practică.

kiwi pops cu ciocolata falsa

Ce vă arăt azi e mult spus ,,rețetă”. E mai mult o joacă, care s-a dovedit a fi ceva foarte bun. M-am simțit ca la grădiniță făcând aceste kiwi pops învelite în CIOCOLATĂ FALSĂ, ca atunci când pictam sau lucram cu plastilină. De ce CIOCOLATĂ FALSĂ? Pentru că este făcută din pudră de roșcove/karob, ingredient care, spre rușinea mea, doar de curând l-am descoperit și am început să-l folosesc.

kiwi pops cu ciocolata falsa

Uite cum poți să te joci și tu în bucătărie!
____________________________________
INGREDIENTE
4 kiwi
3-4 linguri de pudră de roșcove de la Sano Vita .
3 linguri de ulei de cocos( unt de cocos topit )
Bețisoare frigărui mici
Topping: nucă de cocos, alune sau nuci mărunțite
kiwi pops cu ciocolata falsa
____________________________________
PREPARARE
Curăță kiwi de coajă, apoi porționează-i pe fiecare în 3 bucăți rotunde și groase (ca în prima imagine). Într-un bol pune pudra de roșcove și uleiul de cocos și amestecă până iese o pastă omogenă. Asta ar trebui să fie ciocolata falsă.

kiwi pops cu ciocolata falsa

Acum e timpul să te joci. Dacă ai copii sau frați mai mici, poți să-i implici și pe ei.

kiwi pops cu ciocolata falsa

Mai întâi înfinge bețișoarele în kiwi, apoi scufundă bucățile de kiwi pe jumătate în ciocolata falsă pe care ai creat-o (dacă dorești acoperă tot kiwi în ciocolată). Tăvălește bucățile de kiwi prin topping-ul ales, pune-le pe o farfurie și lasă-le la frigider pentru 5-10 minute pentru a se întări ciocolata.

kiwi pops cu ciocolata falsa

E o combinație interesantă de gusturi: acru, crocant (dacă alegi alune sau nuci) și dulce, dar nu foarte dulce. E un echilibru de gusturi. Exact cum îmi place mie. Sunt perfecte pentru a-ți satisface nevoie de ceva bun între mese, o gustare nevinovată.

kiwi pops cu ciocolata falsa

kiwi pops cu ciocolata falsa

Hai, la joacă în bucătărie!

Nu uita să dai LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

 

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *