Maioneză de casă

Maioneză de casă este foarte simplă și repede de preparat. Eu zic să uitați de maioneza din tub din supermarketuri și să încercați să pregătiți voi acasă o maioneză, care este mult mai gustoasă decât cea din comerț.

Știți vorba aceea că o gospodină trebuie să știe să facă mămăligă? Total de acord! Dar știți ce mai trebuie să știe să facă o gospodină adevărată? MAIONEZĂ.
maioneză de casă
Prima mea experiență cu preparatul maionezei a fost un eșec total. Prima maioneză cap-coadă am făcut-o la vârsta de 17 ani. Greșeala mea atunci a fost că nu am pus destul muștar. Evident că m-am frustrat, am aruncat totul la gunoi și am reluat. A doua oară a ieșit perfect.

Folosesc maioneza în diferite preparate, de aceea o prefer pe cea făcută în casă și nu cea cumpărată din comerț.

Iată și rețeta de maioneză de casă!
____________________________________
INGREDIENTE
2 ouă crude (sau 1 crud, 1 fiert)
2 linguri de muștar dulce
2 linguri de suc de lămâie
250-300 ml ulei de floarea soarelui
un praf de sare
____________________________________
PREPARARE

Separă gălbenușurile de albușuri și pune gălbenușurile într-un bol. Adaugă peste gălbenușuri 2 linguri de muștar și praful de sare.

maioneza de casa

Cu un tel sau cu o lingură de lemn (eu folosesc telul), începe să amesteci, adăugând treptat uleiul.
Amestecă în sensul acelor de ceas până obții un sos cremos, iar la final adaugă cele două linguri de suc de lămâie.
maioneză de casă

Notă:
Poți opta pentru un gălbenuș crud și unul fiert.
Poți emite sucul de lămâie.
Dacă nu folosești imediat maioneza, pune-o în frigider.

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *