O zi de detox cu sucuri presate la rece

Am acceptat provocarea prietenilor mei de la Succhi din Cluj Napoca a face o zi de detox cu sucurile lor presate la rece. Programul lor se numește ,,Ziua în care nu gătești nimic” și este făcut în colaborare cu nutriționista Diana Porumb.
Programul lor de detoxifiere pentru o zi include sucuri de fructe și legume presate la rece, dar și mici gustări sănătoase cu iaurt, semințe, nuci, fructe. Eu am ales să fac o zi de detox doar cu sucuri.

detox cu sucuri presate la rece cluj napoca 5

În primul lucru vreau să subliniez un aspect foarte important: Detoxifierea NU este o cură de slăbire! Ea te ajută în procesul de slăbire sau perioada de stagnare, îți reface depozitele de vitamine și minerale și îi oferă sistemului digestiv o zi de odihnă.

M-am bucurat mult când mi-au propus să încerc acest program pentru că se prea poate ca în săptămâna ce a trecut să fi făcut vreo 4 rețete de prăjituri, din care bineînțeles că am gustat și eu.

Cum a fost?

Greu, și nu pentru că sucurile lor nu sunt bune, sunt chiar foarte bune, am rămas fanul lor încă de la deschiderea magazinului. A fost greu pentru că toată ziua ,,am mâncat” doar sucurile pe care mi le-au dat. Eu am mai făcut 1-2 zile de detoxifiere, dar niciodată doar cu sucuri, ci cu smoothie-uri din legume și fructe (care sunt mult mai consistente) și cu supe creme. Acest detox l-am ținut ieri (Sâmbătă, 27.05.2017) și bineînțeles că vecinii mei scumpi și dragi au gătit tot felul de mâncăruri. De pe balcon venea miros de clătite, cârnați fierți și ceva tocănițe. Dar am rezistat, nu am mâncat nimic altceva înafară de aceste sucuri.

Am primit 5 sucuri de 300 ml:
1. ENERGIA: sfeclă roșie și pere
2. SPORTIVO: castravete, măr, țelină, ghimbir
3. VERDI: măr, țelină, castravete, kale, spanac, lămâie, mentă, ghimbir, spirulină, coriandru
detox cu sucuri presate la rece cluj napoca 1
4. PROVINCIA: măr,castravete, portocală, țelină, ananas, spanac
5. FORTE: morcov, măr, lămâie, ghimbir
detox cu sucuri presate la rece cluj napoca 1

Trebuia să beau sucurile la o anumită oră, mi-au scris pe fiecare capac al sticluțelor ora la care trebuie să le beau. Chiar dacă nu am respectat la fix orele, adică primul suc l-am băut la 10 și un pic, important este să le iei cât de cât la ora apropiată de cea indicată pe capac. Un lucru la fel de important este și faptul că trebuie să te hidratezi. Între fiecare suc băut trebuie să bei apă multă, asta va ajuta în procesul de detoxifiere. Dacă vrei să urmezi acest program de detoxifiere de la La Provincia Succhi, trebuie să-ți alegi o zi în care nu prea ai multe activități care să te obosească, pentru că nu vei face față, de aceea și eu am ales o zi de weekend.

detox cu sucuri presate la rece cluj napoca 2

Dacă m-am gândit la mâncare toată ziua? DA! Eu am un program alimentar destul echilibrat. Mănânc mult, dar sănătos pentru că fac și sport și corpul îmi cere mâncare după efort. Bănuiesc că vreți să știți și urmările acestui detox. NU, nu am slăbit, peste noapte nu poți să slăbești brusc, dar întradevăr mă simt bine, nu am dureri de cap sau pofte nebune, așa cum i-am auzit pe alții după 1-2 zile de detox și nici n-am golit frigiderul a doua zi. 

detox cu sucuri presate la rece cluj napoca 2

Ca să închei, aș vrea să vă sugerez ca după un program de detoxifiere să încercați să mâncați primele zile mâncăruri ușoare, să nu fortați stomacul cu mâncăruri grele pentru că nu va face față. Încet trebuie să vă reveniți la planul alimentar de dinainte.

Dacă ești din Cluj Napoca sau treci prin acest oraș, musai să mergi și pe la Succhi. Și-au extins gama de produse. Acuma au salate, wrapuri sănătoase, deseturi și gustări sănătoase, cafea cu tot felul de sortimente, dar cel mai important este că vă veți simți bine după ce veți ieși din magazin. Atmosfera pe care Remus și Elena o fac acolo e de nota 10. Sunt oameni simpatici și foarte comici.

Voi ați urmat programe de detoxifiere? Lăsați-mi în comentarii cum a fost experiența voastră 🙂

UPDATE: magazinul Succhi nu mai există în Cluj Napoca

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *