Omleta cu ciuperci si salsa de rosii

Nu știu voi, dar eu nu ies din casă dacă nu mănânc micul dejun. Prefer să mă trezesc mai repede, să-mi pregătesc ceva repede de mâncare și apoi să îmi văd de restul treburilor.  Este foarte important pentru mine să am un mic dejun consistent și bogat. Știi vorba aceea: ,,Dimineaţa mănâncă ca un rege, la prânz ca un om normal şi seara ca un cerşetor”.

omleta cu ciuperci si salsa de rosii 02

De cele mai multe ori, pentru prima masă a zilei aleg ouă pentru că sunt foarte hrănitoare, iar modul lor de preparare este foarte versatil: fierte, prăjite, omletă, poșat, la cuptor etc. Omleta cu ciuperci și salsa de roșii este atât de bună, încât îți vine să te lingi pe degete. Se face foarte repede, iar acest mod de preparare scoate oarecum din anonimat clasica omletă pe care o știm cu toții.

omleta cu ciuperci si salsa de rosii 03

Iată cum poti să-ți faci un mic dejun ca să ai o dimineață perfectă!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru o porție)
3 ouă
aprox. 200 ciuperci champignon (sau orice alte ciuperci)
1 ceapă tocată mărunt
ulei de măsline
sare&piper (după gust)

Pentru salsa: 1 roșie (fără miez și sâmburi) tăiată în cubulețe, 1 ceapă roșie tocată mărunt, sare, piper, pătrunjel (după gust), 1 lingură ulei de măsline

omleta cu ciuperci si salsa de rosii 00
____________________________________
PREPARARE
Curăță și taie ciupercile în bucăți mai mici. Pune ulei de măsline într-o tigaie și sotează ceapa până devine translucidă. Adaugă ciupercile, sotează-le pentru câteva minute până se evaporă toată apa, condimentează cu sare și piper, apoi scoate-le pe o farfurie.

Bate bine ouăle cu un pic sare și piper. Pentru a face omleta, poți să folosești aceeași tigaie în care ai sotat ciupercile, eventual șterge-o înainte cu un șervețel de bucătărie, apoi pune ulei de măsline.

omleta cu ciuperci si salsa de rosii 04

Prăjește omleta la foc mic, iar atunci când vezi că marginile încep să se prajească, trage marginile spre interior, astfel încât partea negătită să curgă spre exterior (știți procedura). Mai lasă puțin pe foc, apoi adaugă ciupercile pe o jumătate din partea omletei, iar cu cealaltă jumătate acoperă ciupercile.
SALSA: pune într-un bol toate ingredientele pe care le-am enumerat mai sus, apoi amestecă.

Servește omleta caldă, cu 2-3 linguri de salsa peste ea și cu niște felii de pâine crocantă.

omleta cu ciuperci si salsa de rosii 001

Să aveți poftă!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *