Omleta cu ciuperci si salsa de rosii

Nu știu voi, dar eu nu ies din casă dacă nu mănânc micul dejun. Prefer să mă trezesc mai repede, să-mi pregătesc ceva repede de mâncare și apoi să îmi văd de restul treburilor.  Este foarte important pentru mine să am un mic dejun consistent și bogat pentru a-mi începe ziua așa cum trebuie și să fiu plină de energie. Știi vorba aceea: ,,Dimineaţa mănâncă ca un rege, la prânz ca un om normal şi seara ca un cerşetor”. Cam așa aș putea să descriu și mesele mele în marea majoritate a timpului.

omleta cu ciuperci si salsa de rosii 02

De cele mai multe ori, pentru prima masă a zilei aleg ouă pentru că sunt foarte hrănitoare, iar modul lor de preparare este foarte versatil: fierte, prăjite, făcute omletă, poșate, la cuptor etc. Omleta cu ciuperci și salsa de roșii este foarte gustoasă bună, constituie un mic dejun complet, bogat și conține cei 3 macronutrienți (proteine, grăsimi și carbohidrați) care ne dau energia de care avem nevoie în primele ore ale zilei. Organismul nostru are nevoie de acești 3 macronutrienți pentru a funcționa normal, așa că ar trebui să-i includeți într-o oarecare măsură în toate cele 3 mese principale ale zilei. 

Omleta cu ciuperci si salsa de roșii se face foarte repede, iar acest mod de preparare scoate oarecum din anonimat clasica omletă pe care o știm cu toții și de care cu siguranță ne-am săturat.

omleta cu ciuperci si salsa de rosii 03

Iată cum poti să-ți faci un mic dejun ca să ai o dimineață perfectă!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru o porție)
3 ouă
aprox. 200 ciuperci champignon (sau orice alte ciuperci)
1 ceapă tocată mărunt
ulei de măsline
sare&piper (după gust)

Pentru salsa: 1 roșie (fără miez și sâmburi) tăiată în cubulețe, 1 ceapă roșie tocată mărunt, sare, piper, pătrunjel (după gust), 1 lingură ulei de măsline

omleta cu ciuperci si salsa de rosii 00
____________________________________
PREPARARE
Curăță și taie ciupercile în bucăți mai mici. Pune ulei de măsline într-o tigaie și sotează ceapa până devine translucidă. Adaugă ciupercile, sotează-le pentru câteva minute până se evaporă toată apa, condimentează cu sare și piper, apoi scoate-le pe o farfurie.

Bate bine ouăle cu un pic sare și piper. Pentru a face omleta, poți să folosești aceeași tigaie în care ai sotat ciupercile, eventual șterge-o înainte cu un șervețel de bucătărie, apoi pune puțin ulei de măsline.

omleta cu ciuperci si salsa de rosii 04

Prăjește omleta la foc mic, iar atunci când vezi că marginile încep să se prajească, trage marginile spre interior/spre mijlocul tigăii, astfel încât partea negătită să curgă spre exterior (știți și voi procedura). Mai lasă puțin pe foc, apoi adaugă ciupercile pe o jumătate din partea omletei, iar cu cealaltă jumătate acoperă ciupercile. Mai lasă să se gătească la foc mic pentru 30 secunde.

Opțional: pe suprafața omletei înainte de a pune ciupercile poți să presari și puțin cașcaval sau parmezan ras.

SALSA: pune într-un bol toate ingredientele pe care le-am enumerat mai sus, apoi amestecă.

Servește omleta caldă, cu 2-3 linguri de salsa peste ea și cu niște felii de pâine integrală crocantă (prăjită puțin pe o tigaie gril sau într-un toaster.

omleta cu ciuperci si salsa de rosii 001

Să aveți poftă!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *