Orez basmati cu naut curry. Calatorie culinara

Dragilor, sunteți pregătiți de o nouă călătorie culinară? Dacă în celelalte călătorii v-am dus cu gândul și cu gustul în Italia, în Japonia, în Mexic și în Orientul Mijlociu, de data aceasta am ales India. Tare mult mi-aș dori să merg într-o zi în această țară. Mă fascinează atât cultura lor, cât și bucătăria. Atât de colorată și atât de aromată!

orez basmati cu naut curry 2

Când mă gândesc la bucătăria indiană, îmi vin automat în minte două lucruri: orezul și condimentele, printre care curry fiind cel mai des folosit. Fără aceste două indrediente, cred că bucătăria indiană nu ar avea niciun sens.

Orezul basmati cu năut curry este ca o avalansă de arome, foarte ușor de preparat și foarte gustos. Pentru această rețetă am folosit orez basmati integral, pe care l-am comandat de pe Farmacia Ortomoleculară. Gustul acestui orez este unul plăcut, ușor parfumat, este considerat unul dintre cele mai sănătoase soiuri de orez, destul de sățios și nu conține gluten.

orez basmati integral farmacia ortomoleculara natur green

Uite cum poți să faci și tu acasă un preparat cu specific indian!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 3 porții)
250 gr. Orez Basmati Integral
400 gr. năut (eu am folosit un năut din cutie deja fiert)
1 ceapă medie tocată
4 căței de usturoi tocați
2 linguri de ghimbir ras
2 lingurițe de curry (sau după gust; curry este un condiment foarte aromat, așa că dacă nu-ți place, folosește mai puțin și pune în schimb boia dulce)
1 lingură de pastă de tomate
3-4 linguri ulei de măsline
Sare, piper (după gust)

orez basmati cu naut curry 00
____________________________________
PREPARARE
Pentru început spală orezul sub un jet de apă, apoi lasă-l la înmuiat pentru 20-30 minute. După acest timp, pune 250 gr. orez basmati integral în 750 ml. apă cu un vârf de sare la fiert, la foc mic pentru 30 minute. NU amesteca orezul cât timp fierbe!
Și da, orezul basmati integral are nevoie de mai multă apă pentru fierbere decât unul normal.

orez basmati cu naut curry 6

Între timp, pune 3-4 linguri ulei de măsline într-o tigaie, călește ceapa câteva minute până devine translucidă, apoi adaugă usturoiul și ghimbirul ras și călește totul pentru încă 2-3 minute, amestecând constant.

orez basmati cu naut curry 7

Adaugă 2 lingurițe de curry și amestecă. Dacă mai este nevoie de un pic de ulei, poți să adaugi. După un minut, adaugă și pasta de tomate, amestecă pentru câteva secunde, apoi adaugă năutul. Amestecă totul bine-bine.
Eu am mai adăugat aproximativ 100 ml. apă peste năut, am amestecat și am lăsat pe foc încă 1 minut. Am gustat și am condimentat la final cu sare și piper.

orez basmati cu naut curry 4

Orezul basmati ar trebui să fie și el fiert deja. Pune totul într-o farfurie și savurează din plin acest preparat cu specific indian.

orez basmati cu naut curry 3

Poftă bună!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *