Ouă umplute cu ton

Această rețetă de ouă umplute cu ton o știu de la mama mea. Rețeta clasică de ouă umplute pe care o știm și am mâncat-o de atâtea ori la sărbători sau la mese festive este cea cu pate de ficat.

Foarte bune și acelea, dar trebuie să mă credeți pe cuvânt că această combinație de ouă umplute cu ton este ceva de vis.

ouă umplute cu ton

Este acea rețetă care mă scoate din încurcătură atunci când trebuie să fac ceva rapid și gustos, când se mai anunță vreun prieten că vine în vizită și tu nu ai nimic cu ce să-l servești (cu toții avem ACEL prieten). Acest preparat este și specialitatea mea la masă de revelion. De revelion, pe masă, trebuie neaparat să avem și ouă umplute cu ton.

Păi bine, veți zice unii, dar nu e atât de sănătos, are și maioneză. Ce ne facem? O poți evita, poți să le mănânci și fără maioneză, așa simple. Recunosc că nici eu n-am folosit foarte multă maioneză la acest preparat, dar o dată, de două ori pe an zic că merită din plin acest răsfăț culinar.

ouă umplute cu ton

Mânuța sus cine știe să facă maioneză! Bravo! Eu tot timpul o prefer pe cea făcută în casă, decât pe cea din comert. Vezi aici rețeta mea de maioneză!

Spor la gătit!
____________________________________
INGREDIENTE
8 ouă
2 conserve ton ( 200 gr)
½ sucul de la o lămâie
Maioneză
Sare, piper

oua umplute cu ton
____________________________________
PREPARARE
Fierbe ouăle pentru 10 minute. Curăță de coajă ouăle, taie-le în jumătate, pune albușurile deoparte, iar gălbenușurile într-un bol.
ouă umplute cu ton
Amestecă gălbenușurile cu tonul, 2-3 linguri de maioneză, sucul de lămâie, sare, piper și amestecă până devine o pastă. Umple albușurile cu această pastă și pune-le pe un platou deasupra sosului de maioneză.
ouă umplute cu ton

Dă frâu imaginației pentru decorarea ouălor.

ouă umplute cu ton

varianta mai light fără maioneză

Notă:
Dacă vrei să obții compoziția cu care umpli ouăle mai fină, poți să mai adaugi 1,2 linguri de maioneză.

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *