Pâine dulce cu banane sau ,,banana bread”

Pâinea cu banane sau ,,banana bread” a început să câștige popularitate în ultimii ani și o găsești din ce în ce mai mult pe blogurile culinare. Originea acestei pâini o găsim în America, prin anii 30’ atunci când gospodinele începeau să folosească praful de copt ca ingredient de dospire rapid.

pâine dulce cu banane

Unele surse leagă această rețetă de perioada Marii Crize Economice din America și de faptul că, gospodinele nu voiau să arunce bananele vechi care deveneau mai negre, adică coapte. Americanii iubesc atât de mult această pâine încât i-au dăruit și o zi națională, adică data de 23 Februarie.

Ce este pâinea cu banane?

Pâinea cu banane este o pâine dulce, moale și parfumată, care seamănă mai degrabă cu un chec, mult mai sănătos deoarece nu se adaugă zahăr, pâinea fiind îndulcită natural de la banane.

Nu este greu deloc de preparat, ai nevoie doar de cateva ingrediente, printre care și niște banane coapte, cu cât mai coapte cu atât mai bine. Cu această ocazie vă sfătuiesc să nu aruncați bananele vechi care au coaja cu pete negre, deoarece acestea pot fi folosite în diferite deserturi: brioșe, smoothie-uri, chec-uri etc.

paine dulce cu banane

Iată rețeta mea de pâine cu banane sau ,,banana bread”!
____________________________________
INGREDIENTE
2-3 banane mari și coapte
300 gr făină integrală/albă (sau poți să folosești fulgi de ovăz)
1 plic de praf de copt și 1 plic de zahăr vanilinat
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 lingură de scorțișoară
5-6 linguri de ulei vegetal.
2 ouă
Arome: 1 lingură de esență de vanilie și esență de rom

paine dulce cu banane
____________________________________
PREPARARE
Scoate coaja de la banane, pune-le într-un bol și pisează-le cu o furculiță sau cu instrumentul de făcut cartofi piure până devine ca o pastă. Bate ouăle și pune-le peste banane, împreună cu uleiul, esența de vanilie și rom și amestecă.

banana bread

Peste această compoziție umedă, pune restul ingredientelor uscate: făina, praful de copt, zahărul vanilinat, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și amestecă.

Unge o tavă de chec cu puțin unt și tapeteaz-o cu făină.

paine dulce cu banane

Pune compoziția de pâine în tavă și las-o în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45-50 minute.
Fă testul scobitorii, iar dacă scobitoarea iese curată, pâinea cu banane este gata. Dă-i răgaz să se răcească, apoi savurez-o alături de cei dragi.

paine dulce cu banane

Această pâine cu banane poți să o servești simplă la micul dejun, alături de o cană de lapte sau ceai, dar poți să o folosești și pe post de gustare între mese. De asemenea merge perfect și cu un sos dulce acrișor de coacăze negre (eu așa am mâncat-o). Și ghici ce? Poți să o consumi timp de 2-3 zile pentru că stă foarte bine la frigider. 

paine dulce cu banane

Să vă fie de cel mai bine!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comentarii

  • Foodieopedia:
    11 luni

    Hmmm! Foarte bună întradevăr. Tot timpul când am banane vechi fac această rețetă :)

  • Romica Bocsa:
    11 luni

    Am o pofta nebuna, acum cand am vazut ce minunatie de paine cu banane ai facut.