Paste cu pesto de spanac

Gustul clasicului pesto de busuioc cred că toată lumea îl știe. Este bun, recunosc, dar parcă uneori simt nevoia de ceva nou. Ce ziceți de un pesto de spanac? 

Dumnezeu știe că-mi plac pastele. Și îmi plac foarte mult, aș mânca zilnic, dar pentru că țin la felul în care arăt și la corpul meu, mă limitez la a mânca doar o porție o dată pe săptămână. La mine în bucătărie găsești paste integrale de toate felurile, dar mai găsești și 2-3 pungi de paste fără gluten. Astea fără gluten le păstrez pentru dățile în care depășesc porția de paste propusă pe săptămână și oarecum echilibrez situația.

paste cu pesto de spanac

Ei bine, când am găsit rețeta aceasta de pesto de spanac pe internet, am zis că trebuie să o încerc și eu neaparat. În plus, spanacul este preferatul meu și îl folosesc foarte mult și în smoothie-uri. Acest pesto se păstrează foarte bine la frigider câteva zile. Deobicei fac mai mult, îl pun într-un borcan sau într-un recipient cu capac și îl folosesc și la alte rețete. Poate fi mâncat și cu o bucată de carne: pui sau pește.

Hai să vedem rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE
3-4 mâini bune de spanac spălat
2-3 linguri de parmezan ras
3-4 linguri de ulei de măsline
½ sucul de la o lămâie
2 căței de usturoi
1 mână de nuci sau semințe de pin (eu am ales nuci)
Sare, piper
Paste la alegere: fusilli, penne, spaghette etc.

paste cu pesto de spanac
____________________________________
PREPARARE
Modul de preparare al sosului este foarte simplu. Ai nevoie de un blender în care pui toate ingredientele și le mixezi până devine o pastă. Dacă vezi că nu e destul de cremoasă pasta, poți să mai pui ulei de măsline.

paste cu pesto din spanac

Pastele preferate se fierb cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg. Se  adaugă sosul peste paste și se amestecă. Servește-le simple sau cu niște roșii cherry.

paste cu pesto de spanac

paste cu pesto de spanac

Este un preparat foarte ușor și rapid de făcut, sănătos și este extraordinar de gustos și proaspăt. Dacă ții post sau ești vegan, poți să excluzi parmezanul.

Spor la treabă și să aveți poftă!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comentarii

  • Foodieopedia:
    9 luni

    Mulțumesc frumos, Ema! Te aștept în continuare pe blog să-mi urmărești rețetele, la fel și pe pagina de facebook Foodieopedia pentru a fi la curent cu ultimele rețete :)

  • Ema:
    9 luni

    deci, si Dumnezeul meu, ca si al tau :), mi-e martor cat de tare imi plac pastele! Ma abtin in a le manva prea des (incerc sa evit glutenul) dar...arata prea bun, prea gustos, prea ca la.... Nicoleta Foodiopedia! :)