Paste cu sos de conopida

Rețeta de paste cu sos de conopidă este una extrem de ușor de preparat, dar și foarte delicioasă, pe care trebuie neaparat să o încercați. Îmi plac tare mult pastele și mereu încercsă găsesc modalități noi prin care să le gătesc, însă de data aceasta, sosul de conopidă este vedeta. Ce? Cum? Sos de conopidă la o rețetă de paste? Da, da! Stai calm și nu strâmba din nas, știu că multora poate nu vă place conopida, dar jur pe roșu că nici nu-i veți simți gustul.

paste cu sos de conopida

Prima dată am văzut această rețeta la Teo . și mi-am propus să o încerc și eu. Nici nu m-aș fi gândit că un sos de conopidă merge atât de bine într-o rețetă de paste. A ieșit super gustos și chiar dacă faceți mai mult sos, acesta se poate păstra foarte bine în frigider într-un borcan pentru câteva zile.

paste cu sos de conopida

Uite cum poți să prepari și tu niște paste gustoase cu sos de conopidă.
____________________________________
INGREDIENTE
1 conopidă
1 ceapă mare tăiată
3 căței de usturoi
3-4 linguri ulei măsline
100 ml. lapte (puteți să-l excludeți dacă țineți post sau sunteți vegani)
200 gr. paste la alegere ( eu am ales fusilli fără gluten Pasta D’oro)
Opțional: mazăre verde fiartă
Sare&piper după gust

paste cu sos de conopida
____________________________________
PREPARARE
Curăță și desfă în bucăți mai mici conopida. Pune-o la fiert cu un pic de sare pentru 15-20 minute până devine moale. În același timp pune la fiert apă și fierbe pastele preferate conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

paste cu sos de conopida 8

Între timp călește ceapa pentru câteva minute până devine translucidă, apoi adaugă usturoiul și sotează pentru încă 2-3 minute, amestecând frecvent. După ce s-a fiert conopida, strecoara apa, dar păstrează un pic din apa pentru că vei avea nevoie de ea când vei bledui sosul. Pune conopida într-un blender împreună cu ceapa, usturoiul călit, laptele și mixează. Dacă nu e destul de cremos sosul, adaugă din apa pe care ai păstrat-o. Reglează gustul cu sare și piper

Dacă folosești mazăre verde la această rețetă, pune-o la fiert pentru 6-7 minute, apoi las-o să se răcească. În acest moment pastele deja ar trebui să fie fierte și ele. Strecoară-le, apoi pune-le iar în aceeași oală în care au fiert, adaugă sosul de conopidă, mazărea verde fiartă, apoi amestecă. Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat.

paste cu sos de conopida 4

Servește pastele imediat. Poftă bună!

paste cu sos de conopida 3

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *