Pizza cu crustă din conopidă

Pizza cu crustă din conopidă, o adevătată surpriză și mult mai gustoasă decât mă așteptam. Pizza este plăcerea vinovată a multora dintre noi. Recunosc că pizza se află printre mâncărurile mele preferate, atunci când vreau să mai trișez cu alimentația. Știai că poți să înlocuiești clasicul aluat din făină cu o crustă din conopidă sau dovlecei? Ei bine, eu am acceptat provocarea și am făcut o pizza cu crustă din conopidă.

pizza cu crusta din conopida

Pizza cu crustă din conopidă a devenit foarte populară în ultimii ani, este o variantă mai slabă în calorii decât cea cea obișnuită și incredibil de ușor de pregătit. Crusta din conopidă nu doar că înlocuiește cu succes blatul clasic de pizza din faină, dar este și varianta mult mai sănătoasă, deoarece nu conține făină sau nu așa de multă ca la blatul unei pizza obișnuite (cele 2-3 linguri de pesmet, pe care trebuie să le pui în compoziție sunt aproape inofensive). Această pizza cu crustă din conopidă este perfectă și pentru cei care țin dietă, vor să slăbească sau pur și simplu vor să încerce ceva nou și să mai reducă din cantitatea de carbohidrați.

pizza cu crustă din conopidă

Recunosc că am avut puține emoții în privința crustei pentru că am crezut că nu se va prinde/nu va sta legată ca o crustă normală, dar am avut succes. Gustul ei este total diferit și aici mă refer la blat, dar e ceva normal, pentru că e făcut din conopidă și dacă îți place această legumă, cu sigurață nu te va deranja gustul ei în această rețetă.

Recomand tuturor această pizza, este ușor de făcut și foarte gustoasă. În plus, gândește-te că, practic, este făcută în proporție de 90% doar din legume. Ce poate fi mai bun și mai sănătos decât atât?

Hai să vedem rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE
Pentru crustă:
1 conopidă mare
2 ouă
3 linguri parmezan ras
1 linguriță de: usturoi praf (sau 1 cățel de usturoi ras), busuioc uscat
puțină sare și piper
2-3 linguri de pesmet sau fâină integrala (merge și cu făină din fulgi de ovaz)

Topping: sos de roșii, cașcaval ras, felii de roșii și ceapă roșie, ardei gras galben, măsline, ciuperci, porumb, rucola (sau la alegere)
____________________________________
PREPARARE
Taie conopida în buchețele mici, pune-le într-un mixer/blender cu lama cuțitului în formă de ,,S” și mărunțește-le până iau forma unui bob de orez. Dacă nu ai blender, poți să dai conopida pe o răzătoare. Pune conopida mărunțită într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și las-o la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10-13 min. Amestecă din când în când pentru a nu se arde.

pizza cu crusta din conopida
Scoate tava din cuptor și lasă conopida să se răcească conopida 10 min. După ce s-a răcit, pune conopida într-un prosop și stoarce cât de bine poți tot excesul de lichid. Într-un bol amestecă conopida pe care ai stors-o cu: ouăle, parmezanul, pesmetul, busuiocul, usturoiul praf, piper, sare și amestecă bine.
Ai grijă la cantitatea de sare pentru că parmesanul este deja sărat!

pizza cu crusta din conopida
Transferă ,,aluatul’’ obținut într-o tavă tapetată cu foaie de copt (poți folosi aceeși foaie de copt ca la pasul 1, ca să nu facem risipă, zic). Apasă aluatul cu degetele pe toată suprafața tăvii, formând crusta de pizza, apoi pune tava la cuptor pentru 10-13 min. După acest timp, scoate tava și decorează pizza cu ingredientele enumerate mai sus sau cu topping-ul tău preferat. Bagă din nou tava la cuptor pentru 5-8 minute, până se topește cașcavalul.

pizza cu crusta din conopida
Scoate pizza din cuptor, pune câteva frunze de ruccola deasupra și las-o pentru câteva minute (10-15) să se răcească pentru a o putea tăia. Dacă o tai cât timp e încă caldă, atunci când o iei în mână este foarte probabil ca să se rupă crusta.

Poftă bună și savurați din plin această pizza cu crustă din conopidă!

Cu drag,
Nicoleta!

Nu uita să dai LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *