Pizza cu crustă din conopidă

Pizza cu crustă din conopidă, o adevărată surpriză.Pizza, plăcerea vinovată a multora dintre noi. Recunosc că pizza se află printre mâncărurile mele preferate. Știai că poți să înlocuiești clasicul aluat din făină cu o crustă din conopidă sau dovlecei? Ei bine, eu am acceptat provocarea și am făcut o pizza cu crustă din conopidă.

pizza cu crusta din conopida

Pizza cu crustă din conopidă a devenit foarte populară în ultimii ani, este o variantă mai slabă în calorii și incredibil de ușor de pregătit. Crusta din conopidă nu doar că înlocuiește cu succes blatul clasic de pizza din faină, dar este și varianta mult mai sănătoasă deoarece nu conține gluten (fără făină), această pizza este perfectă și pentru cei care vor să slăbească sau pur și simplu vor să încerce ceva nou și să mai reducă din cantitatea de carbohidrați.

pizza cu crustă din conopidă

Recunosc că am avut puține emoții în privința crustei pentru că nu se va prinde ca o crustă normală, dar am avut succes. Recomand tuturor această pizza, este ușor de gătit și foarte gustoasă. În plus, gândește-te că, practic este făcută în proporție de 90% doar din legume. Ce poate fi mai bun și mai sănătos de atât?

Spor la gătit!
____________________________________
INGREDIENTE
Pentru crustă:
1 conopidă mare
2 ouă
2-3 linguri de pesmet
3-4 linguri parmezan ras
1 linguriță de: usturoi praf (sau 1 cățel de usturoi), busuioc uscat
puțină sare și piper

Topping: sos de roșii, cașcaval ras, felii de roșii și ceapă roșie, ardei gras galben, măsline, ciuperci, porumb, rucola (sau la alegere)
____________________________________
PREPARARE
Taie conopida în buchețele mici, pune-le într-un mixer/blender cu lama cuțitului în formă de S și mărunțește-le până iau forma unui bob de orez. Dacă nu ai blender, poți să dai conopida pe o răzătoare. Pune conopida mărunțită într-o tavă acoperită cu foie de copt și las-o la cuptorul preîncălzit la 180*C pentru 10-13 min. Din când în când amestecă pentru a nu se arde.

pizza cu crusta din conopida
Scoate tava din cuptor și lasă să se răcească conopida vreo 10 min. Pune conopida într-un prosop și stoarce cât de bine poți tot excesul de apă. Într-un bol amestecă conopida pe care ai stors-o, cu ouăle, parmezanul, pesmetul, busuiocul, usturoiul praf, piper, sare și amestecă bine.
Ai grijă la cantitatea de sare pentru că parmesanul este deja sărat!

pizza cu crusta din conopida
Transferă ,,aluatul’’ obținut într-o tavă tapetată cu foaie de copt (poți folosi aceeși foaie de copt ca la pasul 1). Apasă aluatul cu degetele pe toată suprafața tăvii, formând crusta de pizza și pune-o la cuptor pentru 10-13 min. După acest timp, decorează pizza cu ingredientele enumerate mai sus sau cu topping-ul tău preferat și lasă iar la cuptor pentru 5-10 min până se topește cașcavalul.

pizza cu crusta din conopida
Scoate pizza din cuptor, las-o pentru câteva minute (10-15) să se răcească pentru a o putea tăia. Dacă o tai cât timp e încă caldă, atunci când o iei în mână este foarte probabil ca să se rupă crusta.

Poftă bună și savurați din plin această pizza cu crustă din conopidă!

Nu uita să dai LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *