Pizzette de vinete

Salutare, dragi gurmanzi! Vreau să vă spun că mi-a fost o poftă nebună de pizza zilele ce au trecut și, pe bune, voiam să fac o pizza normală, dar unde e distracția până la urmă? Așa că m-aș jucat puțin în bucătărie și am făcut niște mini pizzette de vinete, care au ieșit mai bune decât mă așteptam. Musai-musai să le încercați și voi!

pizzette de vinete1

Aceste pizzette de vinete se pregătesc foarte rapid, ingredientele de care ai nevoie sunt puține, simple și la îndemâna oricui, sunt ideale pentru momentele în care nu prea ai timp să gătești sau pentru acele momente când vrei ceva gustos într-un timp foarte scurt. Pot fi simple gustări, care pot fi servite chiar și la mesele festive de sărbători sau cu orice ocazie. Eu zic că merg de minune și pentru un prânz sau o cină lejeră.

pizzette de vinete

Mie mi-au plăcut tare mult și mă bucur că de data asta le-am făcut pe acestea din vinete și nu o pizza normală cu aluat din făină, pentru că în acest mod am evitat o cantitate mare de carbohidrați. Măcar aceste pizzette compensează oarecum toate ,,porquerias”, cum zic eu prostiilor pe care le-am mâncat în ultima vreme. Dar nu-i bai, am revenit din nou la programul obișnuit, mănânc cât mai echilibrat, ba chiar m-am întors din nou la sală și la alimentația de dinainte. Ce am pregătit astăzi nu se afla pe meniul  din nutriția primită de la sală, însă trebuie să bucurăm puțin și sufletul cu astfel de preparate. Corect? 

Gata cu vorba, zic să trecem la treabă!
____________________________________
INGREDIENTE
vinete
mozzarella
roșii cherry
ceapă roșie
spanac
măsline fără sâmburi
pulpă de roșii
puțin ulei de măsline (pentru uns tava)
sare, piper, busuioc uscat/proaspăt

*cantitățiile le alegeți voi în funcție de câte pizzete vreți să faceți
*puteți să alegeți și alte ingrediente pentru topping: cașcaval, ciuperci, ardei roșu, porumb fiert etc

pizzette de vinete
____________________________________
PREPARARE
Taie vinetele și mozzarella în felii rotunde, iar ceapa tai-o în fâșii (solzișori). Roșile cherry taie-le în sferturi, măslinele în bucăți mai mici rotunde, iar spanacul în fâșii mai mici.

pizzette de vinete

Pune feliile de vinete pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline. Peste fiecare felie de vinete, adaugă 1 lingură de pulpă de roșii, o felie de mozzarella, apoi decorează cu roșii cherry, spanac, ceapă roșie și măsline. Presară deasupra busuioc uscat sau proaspăt.

Eu am ales să decorez pizzettele diferit și să nu încarc o singură felie de vinete cu toate ingredientele.
Bagă la cuptor pentru 10-15 minute. Servește-le calde sau reci.

pizzette de vinete

Cum vi se pare ideea?

Încercați și voi niște pizzette de vinete?

Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați LIKE paginii de Facebook Foodieopedia, pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate 🙂

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *