Porumb la cuptor cu ulei aromat

Pentru toți iubitorii de porumb, azi vă prezint o rețetă de porumb la cuptor cu ulei aromat, o combinație irezistibilă.

porumb la cuptor cu ulei aromat

Așa-i că abia așteptați momentul în care apare pe piață porumbul ,,de lapte”? Fiert sau copt, porumbul îmi amintește de copilărie, de verile petrecute la bunici, când cu nerăbdare așteptam ca să pot să-l mănânc. O întrebam pe bunica în fiecare zi dacă s-a copt porumbul, iar ea îmi zicea: ,,du-te în grădină și caută porumbul, înțeapă-l cu unghia, dacă e moale și iese un lichid ca și laptele atunci înseamnă că e copt”. Nu mă mai săturam de el.

porumb la cuptor cu ulei aromat

Am primit de la bunica din Maramureș (Mama Bună, cum îi zic eu) de mai bine de o lună niște porumb, pe care l-am pus în congelator și am uitat de el. Azi l-am descoperit și mi-a venit o idee. Cu toții cred că ați mâncat porumb, mai mult fiert decât copt la cuptor, așa că am zis că este momentul să vă arăt această rețetă super simplă și delicioasă de porumb la cuptor cu ulei aromat.
____________________________________
INGREDIENTE
porumb (eu am făcut 3 porții)
2 căței de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
Condimente: sare, piper, pătrunjel, busuioc uscat
____________________________________
PREPARARE
Mai întâi pregătește uleiul aromat: pune într-un bol mic cei 2 căței de usturoi zdrobiți, uleiul de măsline, condimentele și amestecă.
Cu o pensulă unge bine-bine fiecare bucată de porumb cu uleiul aromat.
Taie trei bucăți de folie de aluminiu, pune separat fiecare porumb pe câte o folie și învelește-i bine.

porumb la cuptor cu ulei aromat
Fixează capetele și bagă-i la cuptorul preîncălzit la 180*C pentru 35-40 minute.
Verifică din când în când porumbul pentru a vedea dacă s-a înmuiat, de asemenea întoarce bucățile de porumb o dată la ceva vreme pentru a se coace uniform.
Porumbul este copt când este moale.

porumb la cuptor cu ulei aromat

porumb la cuptor cu ulei aromat

Să vă fie de bine!

Notă:
Timpul de coacere poate varia, de aceea este bine să verificați porumbul din când în când, totul este ,,după ochi” și ,,după pipăite”.
În locul uleiului de măsline poți să folosești unt topit.

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *