Prăjitură raw-vegană cu nucă și cremă de avocado

A fi raw-vegană sau a nu fi raw-vegană, aceasta este întrebarea! Stați liniștiți, nu am devenit adepta acestei diete, doar că în ultima vreme am început să experimentez cu rețete raw. Să știți că rețetele raw nu sunt deloc simple. Și aici mă refer mai mult la alegerea ingredientelor decât la modul de preparare.

Trebuie să fii foarte atent la ingrediente, să nu folosești nimic procesat, nimic gătit la foc, trebuie să folosești doar legume, fructe, semințe, ierburi și alte ingrediente în stare naturală. Sunt argumente pro și contra dietei raw-vegane, însă nu le voi enumera. Sunt foarte multe studii și articole în privința aceasta, așa că dacă vreți să știți mai multe, vă propun să cautați informații pe internet, că sunt destule, slavă Domnului!

prajitura raw vegana cu nuca si crema de avocado

Buuuun! De ce prăjitură raw-vegană? De ce nu? Mie îmi plac provocările, și mai ales provocările în bucătărie. Această rețetă nu este prima încercare de rețetă raw. Pe blog am o rețetă de batoane energizante/protein bars care se încadrează în această categorie. Vezi rețeta AICI .

Această prăjitură raw-vegană cu nucă și cremă de avocado este ușor de preparat și mult mai delicioasă decât mă așteptam.
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 2 prăjituri)

Pentru blat:
1 ½  cană de  miez de nucă
3 linguri de cacao
15 curmale

Pentru cremă:
½ avocado
1 banană congelată
2-3 linguri suc de lămâie
____________________________________
PREPARARE

Pune nucile și curmalele în boluri separate, peste care adaugă apă călduță cât să le acopere și lasă-le la hidratat: nucile 2 ore, curmalele 1 oră. De ce trebuie hidratate? Vezi un articol detaliat AICI .

După ce s-au hidratat, pune miezul de nucă și curmalele într-un mixer și mixează-le până iau forma unui blat lipicios. Adaugă apoi și cele 3 linguri de cacao și mixează din nou toată compoziția. Cum știi că blatul este bun? Dacă îl iei în mână ar trebui să stea strâns, să arate ca un blat omogen și lipicios.

prajitura raw vegana cu nuca si crema de avocado

Unge forme rotunde de inox cu puțin ulei de cocos și pune blatul în forme aproape până în vârf, apăsând cu degetele ca să se formeze un blat compact. Lasă blatul la frigider cât timp prepari crema. Pune într-un blender jumătate de avocado și o banană congelată și mixează până devine o pastă cremoasă.

prajitura raw vegana cu nuca si crema de avocado

Scoate formele de inox cu grijă de pe blat. Încearcă să apeși cu grijă puțin blatul în mijloc, formând un gol, iar marginile să fie mai înalte pentru a pune cât mai mult din cremă. Pune crema de avocado peste prăjitură și savureaz-o imediat pentru a nu se oxida crema.

Sfat! Dacă ai musafiri și vrei să faci această prăjitură, pregătește doar blatul și când vrei să-i servești, fă pe loc crema (durează 1 minut), pentru a evita oxidarea acesteia din cauza fructului de avocado. Lămâia ajută, dar după câteva minute culoarea cremei se schimbă.

prajitura raw vegana cu nuca si crema de avocado

Ca să lămurim niște lucruri:

  • prăjitura este destul de dulce de la curmalele pe care le-am folosit, deci nu trebuie alți îndulcitori
  • nu recomand mai mult de o prăjitură de acest fel pentru că, deși nu am folosit zahăr, curmalele sunt foarte dulci, nucile și avocado sunt destul de sățioane, conținutul lor de grăsimi este destul de ridicat, însă sunt grăsimi nesaturate, deci sănătoase.
  • Vrem nu vrem, toată această combinație are un conținut caloric destul de mare, deși am folosit doar ingrediente naturale și puține.

Stiiiiuuu! Tentația e mare, dar până la urmă, câtă prăjitură să mănânci, domn’le? Mai bine mănânci una bună și gata.

prajitura raw vegana cu nuca si crema de avocado

prajitura raw vegana cu nuca si crema de avocado

Eu zic că din când în când o astfel de prăjitură este bine venită și are un mare plus față de prăjiturile pline de zahăr și alți artificiali pe care le pregătim acasă sau pe care le găsim în patiserii.

Ce ziceți? Acceptați provocarea de a face o prăjitură raw-vegană?

P.S. Nu uitați să dați și un LIKE paginii de Facebook pentru a fi la curent tot timpul cu ultimele mele rețete. Click aici -> Foodieopedia

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *