Provocarea #30 de zile de mic dejun

Provocarea #30 de zile de mic dejun, a fost o idee inspirată de voi, pentru că am fost și sunt în continuare întrebată de diferite persoane pe rețelele sociale: ,,Ce aș putea să mănânc la micul dejun?” sau ,,Ne dai câteva sugestii de mic dejun pentru că sunt în pană de idei?”. Acest lucru mi-a dat oportunitatea de a face #30DaysChallenge, în care zilnic am postat poze personale (da, toate pozele au fost ale mele) cu idei simple, rapide și gustoase de mic dejun pentru a vă ajuta și a vă inspira. Ți-AI LUAT MICUL DEJUN? – a fost întrebarea pe care v-am adresat-o timp de 30 de zile.

mic dejun foodieopedia

De ce este important micul dejun pentru mine?

Nu vreau să dau în clișee, însă pentru mine micul dejun este întradevăr cea mai importantă masă a zilei. Să nu mă înțelegeți greșit, acord la fel de multă atenție și prânzului, și cinei, dar și celor 2 gustări între mesele principale. Să zicem doar că micul dejun pentru mine este motorul care îmi dă energie pentru prima parte a zilei și a devenit un ritual sănătos. La mine #NU există zi fără mic dejun, fie el un mic dejun complet, fie un smoothie sau un chefir cu o felie de pâine integrală/crackers integrali.

Mama, fratele și prietenii apropiați ba chiar ar putea să vă confirme faptul că prefer să mă trezesc foarte devreme să știu că am timp să iau micul dejun în liniște, fără grabă, iar apoi să plec la drum. Cum am menționat mai sus, deja a devenit un ritual sănătos, iar organismul meu reacționează în consecință. La 30 minute după ce deschid ochii dimineața, monstruleții din burtă cer mâncare.

Revenind la provocare mea pentru voi, să știți că sugestiile de mic dejun pe care vi le-am arătat, sunt idei pe care eu le pun în practică, adică eu chiar mănânc ce v-am arătat. Sunt multe idei care s-au repetat, însă cele mai des propuneri au fost:

După cum ați observat pe parcursul celor 30 de zile pe pagina de Facebook, am încercat să nu vin cu idei pompoase sau care să aibă un buget exagerat. Consider că am folosit ingrediente și produse care se pot încadra în bugetul fiecărei persoane, însă bineînțeles, ideile mele nu sunt bătute în cui, adică se pot schimba anumite produse și înlocuite cu altele. La micul dejun, dar și în general, eu nu prea folosesc produse procesate, mezeluri, croissante sau alte produse de panificație. Prefer să ,,KEEP IT SIMPLE”, adică să păstrez o linie simplă și curată atunci când vine vorba de orice masă a zilei, nu doar de cea de dimineață.

Această provocare a primit un feedback pozitiv, multă lume mi-a trimis poze cu reproducerea idei din ziua respectivă, mulți mi-ați mulțumit și mi-ați spus că vă sunt de mare ajutor sugestiile mele, iar acest lucru mă bucură, pentru că unul dintre scopurile mele a fost tocmai faptul că am vrut să vă inspir și să îndrum oarecum în alegerea unor idei simple, gustoase și sănătoase de mic dejun.

30 Days Breakfast Challenge s-a încheiat, dar nu trebuie să vă opriți aici! Continuați să luați micul dejun zilnic și alimentați motorașul (corpul) cu mâncare de calitate, care să vă ofere toți nutrienții de care aveți nevoie.

Toate cele 30 de idei de mic dejun le găsiți pe Facebook Foodieopedia și vor rămâne acolo pentru momentele în care aveți nevoie de inspirație. De asemenea, aici pe blog, la secțiunea mic dejun, găsiți o mare parte din rețetele pe care vi le-am arătat pe pagina de Facebook.

Dacă ai acceptat și tu provocarea mea, te rog să-mi lași în comentarii impresiile tale, sugestii, sfaturi, reclamații!

Mulțumesc!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comentarii

  • Foodieopedia:
    5 luni

    Rebeca, mulțumesc frumos pentru feedback. Mă bucur că te-au ajutat ideile mele într-o oarecare măsură. Și mai mult mă bucur că încet-încet adopți și tu acest ritual sănătos de a lua micul dejun în fiecare zi.

  • Rebeca Zaharia:
    5 luni

    M-am entuziasmat când am văzut acest challenge pentru ca îmi doresc sa devina micul dejun cea mai importanta masa și pentru mine. Ideile sunt foarte bune. Și sănătoase. Nu am reușit sa le respect, doar am adaptat câteva. Însă m-am surprins în unele dimineți luând micul dejun și citind ideile tale pentru ziua respectiva. M-ai ambiționat! La mine îmbunătățirea a constat în faptul ca am avut mic dejun aproape în fiecare zi, nu ca altădată când începeam sa mănânc pe la 14... Și m-am aprovizionat cu fructe și legume, semințe și iaurturi ceea ce m-a determinat sa îmi pregătesc dejunul cu drag. Mulțumesc pentru tot ce ai împărtășit cu noi!