Pui Teriyaki. Călătorie culinară

Puiul cu sos Teriyaki este una dintre rețetele mele preferate. De mult n-am mai făcut o călătorie culinară pe acest blog și îmi era dor să mă duc măcar  cu gândul și să gust din preparatele unui loc unde mi-aș dori să ajung într-o zi. De data aceasta călătorim în Asia, mai exact în Japonia, unde această rețetă este foarte populară.

pui teriyaki

Doar cu câteva ingrediente poți să ai o masă rapidă și gustoasă. Să știți că nu am respectat 100% rețeta originală pentru că îmi place să adaptez diferite rețete după gustul meu, dar eu zic că nu m-am îndepărtat foarte mult de rețeta japonezilor. Am înlocuit orezul normal cu orezul din conopidă pentru că este un înlocuitor mai sănătos al orezului obișnuit. O variantă mai scăzută în carbohidrați, ca să zicem așa. Ca să fac o paranteză, știai că poți să înlocuiești blatul obișnuit de pizza, cu unul din conopidă? Uite rețeta mea de pizza cu crustă din conopidă AICI .

Sosul Teriyaki este ușor de preparat și foarte bun. Iar acea glazură de miere cu lămâie deasupra puiului…mmm…nici nu pot să o descriu în cuvinte. Trebuie să încerci această rețetă!

Sper să-ți placă la fel de mult ca mie!
____________________________________
INGREDIENTE
1 piept de pui taiat în jumătate
1 buc. de broccoli
1 buc. de conopidă
2 morcovi tăiați felii
2 căței de usturoi
5 linguri de ulei de măsline
sare, piper
Pentru sosul Teriyaki ai nevoie de: 3 linguri de sos de soia, 1 lingură de ghimbir proaspăt ras, 1 lingură de seminte de susan, 2 linguri de miere de albina, jumătate din sucul de la o lămâie

* lămâia poate fi înlocuită cu grapefruit sau portocală
* poți folosi orez normal în loc de orez din conopidă

pui teriyaki____________________________________
PREPARARE
Condimentează pieptul de pui cu sare și piper, 2 linguri de ulei de măsline și 2 căței de usturoi. Acoperă cu o folie de plastic și lasă-l 30 minute în frigider.

Între timp spală broccoli și conopida și taie-le în bucăți mici. De asemenea curăță și taie în felii mici morcovii. Fierbe pentru 5 minute broccoli și feliile de morcovi.

pui teriyaki
Pune pieptul de pui într-o tavă acoperită cu hartie de copt și lasă-l la cuptor pentru 25 minute. Pune bucățile mici de conopidă într-un procesor de bucătărie/blender și mărunțește-le până devin fine (ca bobul de orez). Pune conopida mărunțită într-o tigaie cu 3 linguri de măsline, sare, piper și amestecă ocazional pentru 5-7 minute.

pui teriyaki
Până pieptul de pui se gătește, poți prepara sosul Teriyaki.

Într-o cratiță pune sosul de soia, mierea, jumătate din sucul de la o lămâie și amestecă 5 minute până sosul se îngroasă. În ultimele 2 minute adaugă 2 lingurițe de ghimbir ras. După ce puiul este gătit,  pune-l în sos și întoarce-l de pe o parte pe alta până ce este acoperit întregime cu sos. Presară semințe de susan deasupra puiului.

pui teriyaki

Acum poți să pui toate preparatele într-o farfurie.

pui teriyaki

orezul din conopidă seamănă foarte mult cu bobul de orez obișnuit

pui teriyaki

Să vă fie de cel mai bine!

P.S. Nu uitați să dați și un LIKE paginii de Facebook pentru a fi la curent tot timpul cu ultimele mele rețete. Click aici -> Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *