Pulpe de pui cu ciuperci si mazare verde

Recomandarea mea de azi nu este nimic complicat, nimic sofisticat. Este o rețetă ușor de preparat, dar în același timp foarte gustoasă. Pulpele de pui se pot găti în mii de feluri, puiul fiind o carne ușoară, fără prea multe calorii, de aceea este poate una dintre cele mai consumate tipuri de carne.

Îmi place ca în farfuria mea să am ingrediente simple și dacă se poate să gătesc cu cât mai puține ingrediente posibile. Consider că o rețetă gustoasă nu are nevoie de o listă lungă de cumpărături. Pentru cea de azi am avut nevoie doar de 3 ingrediente de bază. Da, TREI!

Pulpe de pui cu ciuperci si mazare verde

Nu am inventat a cincea roată de la căruță cu acest preparat, dar sper să vină ca o inspirație pentru mulți dintre voi pentru masa de prânz sau cină. Și știi ce e cel mai interesant? La această rețetă nu am folosit decât o tigaie. Oricum nimănui nu-i place să spele toate oalele și tigăile după ce face mâncare, așa că acest lucru este un bonus pentru noi toți.

Iată și rețeta:
____________________________________
INGREDIENTE
8 pulpe pui inferioare (cărora le-am scos pielea, lucru opțional)
500 gr ciuperci champignon
200 gr mazăre verde congelată
2 cepe (eu am folosit 1 roșie și 1 albă)
ulei de măsline
sare, piper, usturoi praf, boia dulce

Pulpe de pui cu ciuperci si mazare verde

____________________________________
PREPARARE
Spală pulpele sub un jet de apă, apoi condimenteaza-le cu sare, piper, usturoi praf și boia dulce. Curăță de coajă ciupercile și taie-le în ce mărime și formă dorești. Eu le-am tăiat pe lungul pentru că arată mai bine în farfurie. A venit rândul cepelor: curăță și taie-le în bucăți mai mici.

Pulpe de pui cu ciuperci si mazare verde

Pune 3-4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și prăjește pulpele timp de 10-15 minute la foc mediu, întorcându-le pe o parte și pe cealaltă din când în când pentru a se prăji uniform. După ce s-au prăjit și s-a format o crustă aurie la suprafață, scoate-le pe o farfurie. Dacă dorești, aruncă uleiul în care s-au prăjit pulpele (lucru pe care eu l-am făcut) și curăță tigaia cu un șervețel de bucătărie. Pune alte 2-3 linguri de ulei de măsline în tigaie și călește cepele timp de 3 minute.

Pulpe de pui cu ciuperci si mazare verde

După ce s-au călit, adaugă ciupercile tăiate și călește-le timp de câteva minute până vezi că iese apă din ele. În momentul în care iese apă, adaugă pulpele în tigaie, pune un pahar de apă (250 ml) și lasă să fiarbă timp de 25-30 minute. Întoarce pulpele la jumătatea timpului pentru a se găti uniform. Dacă vezi că a scăzut apa, completează cu încă un pahar. În ultimele 5 minute, adaugă mazarea verde în tigaie, pune apă dacă mai trebuie și lasă la fiert tot preparatul. Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat.

Asta-i tot. Pune toate ingredientele într-o farfurie și bucură-te din plin de acest preparat gustos și sănătos.

Pulpe de pui cu ciuperci si mazare verde

Pulpe de pui cu ciuperci si mazare verde

Să-ți fie de cel mai bine!

Nu uita să dai LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comentarii

  • Foodieopedia:
    11 luni

    N-are cum să nu-ți iasă :D Eu am salivat ieri după poza pe care ai pus-o pe facebook cu pieptul de pui și cartofii dulci și toate nebuniile de acolo. Mi-ai dat idee de încă o rețetă ;) Nu știu când o voi face, dar e pe listă :D

  • Romica Bocsa:
    11 luni

    Precis voi incerca aceasta reteta si sper sa imi iasa la fel de apetisanta.