Pulpe KFC crocante

Pulpe KFC la tine acasă, doar că într-o variantă mai sănătoasă: pulpe de pui învelite în fulgi de porumb, servite cu sos de smântână cu usturoi și cartofi wedges la cuptor. Un răsfăț ca la carte!

Cred că toți suntem tentați la un moment dat să mergem să mâncăm la restaurante de tip fast-food, pentru că, hey, trebuie să recunoaștem că sunt gustoase preparatele lor. Ce nu știm însă, este ce se ascunde dincolo de tejghea, adică modul în care se gătește mâncarea pe care ei ne-o prezintă la final. Este un subiect destul de controversat și s-au făcut o grămadă de cercetări în privința siguranței alimentare din fast-food-uri, iar rezultatele nu au fost tocmai plăcute: s-a găsit carne stricată/expirată, cred că ați auzit și de carnea de cal, pe care au etichetat-o drept carne de vită, în unele localuri condițiile de păstrare a produselor nu sunt propice etc. În plus, trebuie să vă gândiți și la posibilitatea că produsul final pe care îl vedeți în farfurie să nu fi fost făcut cu produse proaspete, să nu mai vorbim de uleiul în care se prăjesc cartofii, pulpele, care e folosit și refolosit la nesfârșit.

M-ar bate Bunul Dumnezeu dacă aș zice că în viața mea nu am mâncat de la fast-food sau că nu voi mai mânca niciodată. Ceea ce vreau eu sa spun, este faptul că dacă știi că ai o slăbiciune pentru produsele din acele localuri, cel mai indicat ar fi să ți le prepari tu acasă. Da, poate nu vor fi la fel de gustoase, dar măcar știi ce bagi în gură. Și da, poți să mergi și să te răsfeți o dată la nu știu cât timp la un fast-food, dar fă-o pe responsabilitatea ta.

pulpe kfc crocante

Pulpele crocante de la KFC cred că sunt cele mai căutate. Cum să reziști acelui sunet crocant? Din acest motiv m-am gândit să vă prezint o rețetă prin care poți să aduci KFC-ul la tine acasă într-un mod, să zicem, mai sănătos.

Prin ,,sănătos” mă refer la faptul că, în momentul în care pregătești un fel de mâncare care se găsește și la fast-food-urile cunoscute, ai ocazia să folosești ingredientele pe care le vrei tu, să folosești tehnica de gătire pe care o vrei tu. De exemplu: cartofii pe care îi primești la fast-food sunt plini de ulei, gătiți poate în uleiul în care au mai fost prăjite alte 10 porții de cartofi. Ați prins ideea, nu?

Cartofii pe care i-am pregătit eu pentru această rețetă sunt făcuți în cuptor, pentru care am folosit doar 2 linguri de ulei de măsline. Vezi rețeta pentru cartofi wedges.

pulpe kfc crocante

Iară cât de simplu poți să faci și tu aceste pulpe ca la KFC!
____________________________________
INGREDIENTE
1 kg pulpe
3 ouă
2-3 linguri de lapte
100 gr. făină integrală, 250 gr. fulgi de porumb
1 linguriță de: boia dulce, usturoi praf, busuioc uscat
2 linguri de muștar și sos de chili picant.
sare și piper după gust

Pentru sos: 250 gr. smântână sau iaurt grecesc, 2 căței de usturoi

____________________________________
PREPARARE
Ai nevoie de 3 boluri: într-un bol pune făina, piperul, boiaua, usturoiul praf, busuiocul și amestecă. Într-un alt bol bate cele 3 ouă cu un pic de lapte.
În cel de-al treilea bol pune fulgii de porumb pe care poți să-i mărunțești, fie strângându-i în mână sau direct în pungă, fie să-i pui într-un robot de bucătărie și să pulsezi de 2 ori, asta în cazul în care vrei ca fulgii să fie mai fini.
pulpe kfc crocante
Eu am scos pielea de pe pulpe pentru că nu-mi place, dar dacă nu vrei, poți să sari peste acest pas. Scoate pielea de pe pulpe și spală-le sub un jet de apă. Pune-le într-un bol, peste care pune un pic de sare, piper, cele 2 linguri de muștar și sos chili picant. Amestecă.

Dă pulpele prin făină, apoi prin ou, iar ultima dată prin fulgii de porumb. Pune-le într-o tavă acoperită cu foaie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline. Lasă-le la cuptor 45-55 minute la foc mediu (timpul poate să depindă în funcție de puterea cuptorului fiecăruia).

După ce s-au copt pulpele, poți să le servești alături de o porție de cartofi wedges la cuptor delicioși, un sos de iaurt cu usturoi sau pentru o variantă mai light, puteți să le mâncați alături de o salată.

pulpe kcf crocante

Spor la găsiti și poftă bună!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *