Pulpe KFC crocante

Pulpe KFC la tine acasă, doar că într-o variantă mai sănătoasă: pulpe de pui învelite în fulgi de porumb servite cu sos de smântână cu usturoi și cartofi wedges la cuptor. 

Cu toții suntem tentați să mergem să mâncăm la fast food, pentru că, hey, trebuie să recunoaștem că sunt gustoase preparatele lor. Ce nu știm însă, este ce se ascunde dincolo de tejghea, adică modul în care se gătește mâncare pe care ei ne-o prezintă la final. 

pulpe kfc crocante

Pulpele crocante de la KFC cred că sunt cele mai căutate. Cum să reziști acelui sunet crocant? Din acest motiv m-am gândit să vă prezint o rețetă prin care poți să aduci KFC-ul la tine acasă într-un mod, să zicem, mai sănătos.

Prin ,,sănătos” mă refer la faptul că, în momentul în care pregătești un fel de mâncare care se găsește și la fast-food-urile cunoscute, ai ocazia să folosești ingredientele pe care le vrei tu, să folosești tehnica de gătire pe care o vrei tu. De exemplu: cartofii pe care îi primești la fast-food sunt plini de ulei, gătiți poate în uleiul în care au fost prăjite alte 10 porții.

Cartofii pe care i-am pregătit eu pentru această rețetă sunt făcuți în cuptor, unde am folosit 2 linguri de ulei de măsline. Vezi rețeta pentru cartofi wedges.

pulpe kfc crocante

iară cât de simplu sunt de făcut aceste pulpe KFC!
____________________________________
INGREDIENTE
1 kg pulpe
3 ouă
2-3 linguri de lapte
100 gr făină albă, 250 gr fulgi de porumb
1 lingură de: piper, boia dulce/picantă, usturoi praf, busuioc uscat,
2 linguri de muștar și sos de chili picant.
Pentru sos: 250 gr smântână, 2 căței de usturoi

____________________________________
PREPARARE
Ai nevoie de 3 boluri: într-un bol pune făina, piperul, boiaua, usturoiul praf, busuiocul și amestecă. Într-un alt bol bate cele 3 ouă cu un pic de lapte.
În cel de-al treilea bol pune fulgii de porumb pe care poți să-i mărunțești, strângându-i în mână sau direct în pungă.
pulpe kfc crocante
Eu am scos pielea de pe pulpe, dar nu e obligatoriu. Scoate pielea de pe pulpe și spală-le sub un jet de apă. Pune-le într-un bol, peste care pune un pic de sare, cele 2 linguri de muștar și sos chili picant. Amestecă.
Dă pulpele prin făină, apoi prin ou, iar ultima dată prin fulgii de porumb. Pune-le într-o tavă cu foaie de copt, unsă cu ulei. Lasă-le la cuptor 45-50 minute la foc mediu. Servește-le alături de o porție de cartofi wedges la cuptor delicioși.

pulpe kcf crocante

Poftă bună!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *