Rulouri de lasagna (fara gluten) umplute cu cottage cheese si spanac

Când spui lasagna, automat te gândești la Italia. Bella Italia! Ei bine, bella Italia cu rețeta ei clasică de lasagna m-a pierdut ca fan. Mult timp a trecut de când n-am mai mâncat ,,una vera lasagna” (o lasagna adevărată) cu enșpe mii de calorii.
Exagerez, dar știți la ce mă refer: carne tocată (vită+porc), sosul bechamel (făină, lapte, unt, nucșoară), parmezan sau alt tip de brânză …AAAAA! Bombă calorică pentru mine.

rulouri de lasagna umplute cu cottage cheese

Când am o poftă incredibilă de lasagna, îmi fac una mai slab calorică, ca cea pe care v-o arăt azi. Am făcut niște rulouri din foi de lasagna fără gluten umplute cu un amestec de cottage cheese și spanac. Această rețetă este foarte bună și incredibil de ușor de făcut, iar dacă ai grijă la cantitatea pe care o mănânci, poți să te bucuri liniștit/ă de acest răsfăț culinar.

foi de lasagna fara gluten Farmacia Ortomoleculara

Foile de lasagna fără gluten le găsiți pe Farmacia Ortomoleculară.

Să ne înțelegem, tot avem un număr X de calorii, dar comparativ cu rețeta tradițională, eu zic că iese în câștig rețeta de azi. Bineînțeles, poți să faci lasagna și cu carne tocată de pui sau curcan, fără sosul bechamel, doar cu suc de roșii. Sunt mii de soluții/reinterpretări  ale unor rețete, la care poți să mai scazi puțin din calorii.

Hai să vedem cum am făcut aceste rulouri de lasagna fără gluten umplute cu cottage cheese și spanac!
____________________________________
INGREDIENTE (pt. 2 porții)
foi de lasagna fără gluten (eu am făcut din 6 foi)
300 gr. cottage cheese
3 mâini pline de spanac spălat și uscat (dacă nu-ți place spanacul, poți să-l eviți)
3 linguri de parmezan/mozzarella/cașcaval (eu am folosit parmezan)
3 căței de usturoi (sau după gust)
1 cutie suc de roșii (sau roșii cuburi/întregi pe care le pisezi cu o furculiță să le transformi într-o pastă)
rulouri de lasagna umplute cu cottage cheese
____________________________________
PREPARARE
Fierbe foile de lasagna în apă cu sare pentru  10-12 minute, suficient cât să le rulezi. Ai grijă să desparți foile de lasagna pentru a nu se lipi una de cealaltă și pentru a fierbe mai bine. După ce s-au fiert, lasă-le să se răcească vreo 5 minute.

Între timp călește cățeii de usturoi zdrobiți în puțin ulei de măsline pentru aprox. 1 minut, apoi adaugă spanacul. Amestecă și sotează pentru 2-3 minute. Condimentează cu sare și piper. Scoate spanacul sotat într-o strecurătoare și lasă-l acolo până se răcește.

rulouri de lasagna umplute cu cottage cheese01

Într-un bol pune spanacul și cottage cheese. Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat. Umple foile de lasagna cu câte o lingură din această compoziție, apoi rulează foile de lasagna și așează-le într-o tavă în care ai pus sucul de roșii.

Lasă la cuptor pentru 15-17 minute. La final adaugă parmezanul (sau brânză la alegere) și mai lasă la cuptor 2-3 minute până se topește. Scoate și servește imediat.

rulouri de lasagna umplute cu cottage cheese
Să aveți poftă!

P.S. Poți să pui, de exemplu, suc de roșii și deasupra rulourilor de lasagna în timp ce se gătesc la cuptor.

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *