Rulouri de vinete umplute cu brânză de vaci

Dacă ești fan vinete, atunci cu siguranță îți va plăcea și această rețetă. Am tot încercat această rețetă de rulouri de vinete umplute cu brânză de vaci în sos de roșii, și vă spun sincer că de fiecare dată devorez tot din farfurie. Bineînteles că nu mă limitez doar la o porție.

rulouri de vinete umplute cu brânză de vaci

Cum am descoperit acest preparat?

Într-o zi stăteam și mă uitam în frigider la ingrediente, așa cum fac deobicei când nu știu ce să gătesc și mi-au sărit în ochi trei ingrediente: vinete, brânză de vaci (cottage cheese) și sos de roșii la cutie. Ce să fac cu ele? Ce să fac cu ele? Eu am vrut cumva să le combin în același preparat, iar apoi mi-a venit această idee, de a face niște rulouri din vinete la gril, pe care să le umplu cu brânza de vaci amestecată cu puțină verdeață, iar apoi să le pun pe un strat de sos de roșii și să le las puțin la cuptor. Simplu ca bună ziua.

rulouri de vinete umplute cu brânză de vaci

Ca o mică confesiune, vă spun că mie îmi place să gătesc cu ingrediente proaspete, dar cel mai mult îmi  place să gătesc cu cât mai puține ingrediente, pentru că o masă delicioasă nu trebuie neaparat să conțină o listă lungă de cumpărături.

Pentru rețeta de rulouri umplute cu brânză de vaci am avut nevoie doar de TREI ingrediente de bază, fără să pune la socoteală condimentele.

Nu mă crezi? Ia iute mai jos cât de simplu este să gătești cu ingrediente puține!

__________________________________
INGREDIENTE
2 vinete mari
350 gr branză de vaci (eu am folosit cottage cheese)
200 ml sos de roșii
1-2 căței de usturoi
pătrunjel/mărar proaspăt
3 linguri ulei de măsline
sare, piper
__________________________________
PREPARARE
Taie vinetele pe lungime, felii (cca 0,5 cm). Într-un bol mic pune 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper și cățeii de usturoi zdrobiți. Amestecă, iar apoi cu o pensulă unge feliile de vinete pe ambele părți.
Într-o tigaie grill prăjește vinetele, 2-3 minute pe fiecare parte, suficient cât acestea să devină moi pentru a putea fi rulate.

rulouri de vinete umplute cu brânza de vaci
UMPLUTURA: se amestecă brânza de vacă cu pătrunjelul sau mărarul și puțin piper. Gustați și vedeți dacă trebuie adăugată sare. Rulează vinetele cu această compoziție (ai grijă la cantitate!).

rulouri de vinete umplute cu brânză de vaci
Într-un vas termorezistent, pune un strat de sos de roșii pe toată suprafața, iar peste acest strat aranjează rulourile de vinete.
Se lasă la cuptor, la 180*C pentru 15 minute.

rulouri de vinete umplute cu brânză de vaci

rulouri de vinete umplute cu brânză de vaci

OPȚIONAL
Poți să pui un strat de suc de roșii sau de brânză deasupra rulourilor.
De asemenea poți să faci o combinație între mai multe branzeturi la umplutură (branză de vază, parmezan, mozzarella).

P.S. Nu uitați să dați LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete

LIKE aici -> Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *