Salata Caesar. Light. Reinterpretata

Este una dintre cele mai cunoscute și nelipsite salate din meniurile restaurantelor. Pe cât de faimoasă este această rețetă, pe atât de simplu e de făcut.

Prima mea întâlnire cu salata Caesar a fost în America în vara lui 2014. Eram acolo cu un program pentru studenți (work&travel) și lucram într-un restaurant. Toată lumea comanda celebra salată, oricine venea în local voia să o mănânce: ,,A Caesar salad, please!”. Am mâncat-o și eu acolo la ei, dar nu mi-a plăcut. Și am mâncat-o și aici în România într-un restaurant, și tot nu mi-a plăcut. Cred că dressing-ul e de vină.

Salata Caesar. Light. Reinterpretata

Bineînțeles, cum mie îmi place să reinterpretez rețete, să le fac într-un mod mai sănătos, am preparat și eu acasă salata, am încercat să includ cât mai mult din ingredientele rețetei originale și să exclud pe cele care nu sunt tocmai pe placul meu. Cei drept, doar dressing-ul l-am reinterpretat, dar totuși am păstrat acea tentă acră a sosului. Rețeta originală nu are carne de pui, însă eu nu am vrut să-mi lipsească proteina din farfurie.

Iată ce a ieșit!
____________________________________

INGREDIENTE

Salată Romana sau Iceberg

Piept de pui (pentru o porție am folosit jumătate din piept de pui)
Condimente pentru pui: sare, piper, boia dulce, usturoi praf

1 lingură de parmesan

Câteva felii de pâine integrală / toast integral pentru crutoane (vezi rețeta de crutoane AICI )

Pentru dressing: iaurt grecesc, sucul de la jumătate de lămâie, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper.

Salata Caesar. Light. Reinterpretata

** Cei care știu rețeta originală acestei salate, vor observa din start că este o variantă mult mai light tocmai prin excluderea acelor ingrediente din dressing. Rețeta clasică are și muștar, și gălbenuș de ou, oțet și sos Worcester.

*** De asemenea, dacă doriți, puteți să mâncați fără pui salata, exact așa cum e și rețeta originală. Această variantă de a introduce și pieptul de pui este doar alegerea mea.
____________________________________

PREPARARE

Condimentează pieptul de pui cu puțină sare, piper, usturoi praf, boia dulce, 1 lingură de ulei de măsline și pune-l la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 25-30 min. Întoarce-l pe o parte și pe cealaltă la jumătatea timpului pentru a se găti uniform.

Salata Caesar. Light. Reinterpretata

Dressing-ul: într-un bol pune iaurt grecesc, sucul de la jumătate de lămâie, 1 cățel de usturoi pisat, 2 linguri de ulei de măsline, puțină sare & piper, amestecă și lasă-l la frigider cât timp se gătește puiul.

Între timp pregătește crutoanele. Vezi rețeta de crutoanele pas cu pas AICI . Sfat: în ultimele 5-7 minute de gătire a pieptului de pui poți să pui crutoanele în aceeași tavă în care se gătește puiul pentru a salva timp. Nu uita să le întorci pe o parte și pe cealaltă și ai grijă să nu se ardă!

Pune 2 mâini pline de salată Romana sau Iceberg într-un bol, 2 linguri din dressing, amestecă, apoi pune peste salată pieptul de pui, pe care poți să-l tai felii, în cubulețe sau în ce formă vrei tu. Adaugă câteva crutoane, fără de care această salată nu ar avea sens și presară puțin parmezan deasupra.

Salata Caesar. Light. Reinterpretata

Asta e tot. Ți-am zis că e mult mai simplu decât pare.

Salata Caesar. Light. Reinterpretata

Salata Caesar. Light. Reinterpretata

Poftă bună!

Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate

Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *