Salata cu ton și mazăre verde

Știți deja că îmi plac mâncărurile simple, care se fac repede, iar dacă mai sunt și gustoase atunci nu numai eu am de câștigat, ci și voi, pentru că reușesc să vă împărtășesc fiecare rețetă. 

De câțiva ani, mama ne aduce din Italia de fiecare dată când vine acasă câte 2 cutii mari de ton Rio Mare (undeva la peste 90 conserve mici de ton). Tot timpul când mă întreabă ce vreau să-mi aducă, îi spun clar, TON. Și ulei de măsline. Bine, și paste Barilla (că doar sunt mai ieftine acolo). Poate că îi zic să-mi aducă și parmezan. Și…lista e lungă. În fine. Ideea e că mă declar fan ton RioMare.

salata de ton cu mazare verde

Ideea acestei rețete mi-a venit într-o zi când am fiert prea multă mazăre verde pentru un alt preparat și am vrut să folosesc neaparat ce a rămas într-o rețetă simplă și rapidă. Ce am făcut? Am sunat-o pe mama, care tot timpul îmi dă idei bune. Ea mi-a zis doar de mazăre, ton și maioneză. Bineînțeles că după ce am făcut-o de vreo 2-3 ori am mai îmbunătățit-o și am adaugat și ceapă roșie. Bucătăria îți permite acest lucru: să experimentezi, să încerci rețete noi, iar dacă nu ies din prima, nu renunța pentru că a doua oară sigur îți vor ieși.

Buuuuun, vorba multă, sărăcia omului. Să trecem la treabă!
____________________________________
INGREDIENTE
200 gr ton Rio Mare
100-150 gr mazăre verde congelată
1 ceapă roșie medie
3-5 linguri maioneză (rețeta aici )
sare, piper

salata cu ton si mazare verde
____________________________________
PREPARARE
Scoate tonul din conserve, pune-l într-o strecurătoare și lasă-l să se stoarcă de excesul de ulei. Între timp pune apă la fiert și fierbe mazărea timp de 5-7 minute. După ce s-a răcit mazărea și tonul s-a scurs de ulei, pune-le într-un bol încăpător împreună cu ceapa roșie tocată mărunt, maioneza, sarea, piperul și amestecă.

salata de ton cu mazare verdeAsta e tot. Ți-am spus că e simplu de preparat.

salata de ton cu mazare verde

Poți să o mănânci simplă sau pe niște felii de pâine, așa cum am făcut și eu.

salata de ton cu mazare verde

Să vă fie de bine!

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

Click aici Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *